Meclis lojmanları açık artırma ile satılıyor...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2006 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Büyük Millet Meclisi lojmanları B1 ve B2 blokta toplam 163 konut, ''açık artırma (teklif alma)'' yöntemiyle satışa sunuldu.

Büyüklükleri 55 ile 220 metrekare arasında değişen konutlar, 139 bin 320 YTL'den başlayan muayyen bedellerle satışa çıkarıldı.

B1 Blok'taki 78 ve B12 Blok'taki 85 konutun her biri için ayrı ayrı açık artırma yapılacak. Bireysel katılımcıların verdikleri en yüksek teklifler ile teklif verilmeyen bağımsız bölümlerin muhammen bedeleri toplamına yüzde 7 artış uygulanarak, toplu teklif verenler arasında yeni bir açık artırmaya gidilecek.

İhale sonucu değerlendirmesinde öncelikle toplu teklifler değerlendirmeye alınacak.

Toplu teklif verilmemesi halinde, şartnameye uygun en yüksek teklif veren bireysel katılımcıya ihale edilecek.

BAŞVURULAR BUGÜN BAŞLADI

Başvurular, bugün başladı. Ziraat Bankası Emek Şubesi'nce yürütülen başvuru işlemleri, 31 Ekim Salı günü saat 12.30'da sona erecek.

Başvuru sırasında nakit olarak 20 bin YTL katılım teminatı yatırılacak.Alıcı adaylarından, satın alınmak istenen her taşınmaz için ayrı teminat alınacak.

ZİRAAT BANKASI'NDAN KREDİ İMKANI...

Taşınmazlar, açık artırmaya muhammen bedellerle çıkacak. Vadeli satışlar yüzde 25 peşinat oranı için 48 ay, yüzde 35 peşinat oranı için 60 ay, yüzde 45 peşinat oranı için 72 ay vade ile satılacak.

Peşin ödemelerde, yüzde 22 indirim yapılacak. Ziraat Bankası, peşin alımlarda uygun koşullarda kredi imkanı da sağlayacak.

Toplu teklif ihalesi üzerinde bırakılan katılımcıların peşin ödemede bulunması halinde yüzde 5 oranında toplu teklif indirimi, bu indirim yapıldıktan sonra yüzde 22 oranında peşin ödeme indirimi yapılacak. Ödemenin vadeli yapılması durumunda toplu teklif indirimi uygulanmayacak.

Yüzde 25 peşinat oranı 48 ay vade süresi seçeneği tercih edilirse indirim söz konusu olmayacak. Yüzde 35 peşinat oranı 60 ay vade süresini seçilmesi halinde ihale bedeli üzerinden yüzde 5, yüzde 45 peşinat oranı 72 ay vade süresinin seçilmesi halinde ise ihale bedeli üzerinden yüzde 10 indirim yapılacak.

Toplu teklif alınması sırasında yüzde 7 artış uygulanmış bedel ile yapılacak artırmadan sonra oluşacak fark oranı toplamı, o bloktaki tüm taşınmazlara aynı oranda yansıtılacak.

Muhammen bedeller, KDV hariç bedel olarak belirlendi. Bu nedenle satışı yapılan taşınmazların teslim tarihinde, toplam satış bedeli esas alınarak Katma Değer Vergisi hesaplanacak ve peşin tahsil edilecek. Bunula birlikte vadeli satışlarda, teslimden sonraki her 6 aylık dönemin başında da borç bakiyesine uygulanan artışlardan ilk taksit ödemesiyle birlikte peşin olarak, artış tutarı üzerinden KDV tahsil edilecek.

İLK ARTIŞ OCAK 2007'DE...

Vade süresince taksit ve borç bakiyesi, her 6 ayda bir, Ocak ve Temmuz aylarında, bir önceki 6 aylık döneme ait ''memur maaş artış oranı'' dikkate alınarak, sözleşme imzalama tarihine bakılmaksızın idarece belirlenecek orana göre artırılacak. İlk artış uygulaması, Ocak 2007 tarihinde gerçekleştirilecek.

AÇIK ARTIRMA 31 EKİM'DE

Açık artırma, 31 Ekim Salı saat 14.00'de, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nda yapılacak. Açık artırma noter huzurunda ve idarece düzenlenecek.

Müzeyadede anında en yüksek teklifler alınacak, satış o anda sonuçlandırılmayacak, daha sonra idarece onaylanacak.

İdare tarafından satışların onaylanmasının ardından Gayrimenkul Satış Sözleşmeleri imzalatılacak. Teslim işlemlerine başlanacak, bu süre 6 ayı geçmeyecek. Gayrimenkulün en geç 6 ay içinde teslim alınmaması halinde sözleşme fesh edilecek ve satış iptal olacak.

Alıcı olamayanların teminatları 10 Kasım'dan itibaren iade edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber