Öğretmen oruç tutan öğrencisini dövdü

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 18 Ekim 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sinop'ta bir ilköğretim öğrencisinin oruç tuttuğu için öğretmeni tarafından dövüldüğü iddia edildi.

Sinop merkeze bağlı Bekteşağa Köyü'nde bulunan Atatürk Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda (YİBO) görev yapan öğretmen İbrahim K, 8. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Aysel Şahin'i döverek hastanelik etti. Babası Zeynel Şahin (65) jandarmaya başvurdu. Milli Eğitim Bakanlığı da olayın aydınlatılması için müfettiş görevlendirdi.

Sinop Adliyesi'ne gelen Aysel Şahin ve babası Zeynel Şahin, savcılığa öğretmen hakkında suç duyurusunda bulundu. Adliye girişi açıklama yapan Aysel Şahin, öğretmeni tarafından oruç tuttuğu için dövüldüğünü belirterek hakkını sonuna kadar arayacağını söyledi. Öğretmen İbrahim K'nın saldırısına uğrayan Aysel Şahin başından geçen olayı şu şekilde anlattı: "Sabah yemek sırası olduğu için aşağı inmiştim. Öğretmenimiz oruç tutup tutmadığımı sordu. Ben de tuttuğumu söyledim. Bana neyle tuttuğumu sordu. Ben de akşam su içerek niyetlendiğimi ve orucumu öyle tuttuğumu söyledim. Oda bana, 'Kızım sen geri zekalı mısın, suyla oruç tutulur mu?' diye çıkıştı. Ben niçin öyle konuştuğunu sorduktan sonra beni katlarda kovalamaya başladı. Arkadaşlarıma beni arattırdı. Disipline gitmekten korktuğumdan dolayı yanına gittim. Bana neden kaçtığımı sordu ve korktuğum için kaçtığımı söyleyince bana tokat attı. O ara duvara tutundum, bana vurmaya devam etti."

Bu sırada adliyeye gelen öğretmen İbrahim K, öğrencisiyle barıştığını iddia ederek kucaklaşmak istedi. Ancak oruç tuttuğu için yediği dayağı içine sindiremeyen Aysel Şahin, buna izin vermedi. Öğretmen İbrahim K, yaptığı açıklamada, olayın kendisine kurulmuş bir komplo olduğunu belirterek, okul yönetimini mahkemeye vereceğini söyledi. İbrahim K, "Ben kimseyi oruç tuttuğu için dövmedim. Konu çarpıtılarak, olayı başka mecralara çekmek istiyorlar" dedi.

Atatürk Yatılı Bölge İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Doğan ise dayak olayından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, konuyla ilgili açıklama yapma yetkisi bulunmadığını, olayın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve adli makamlara intikal ettiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber