Beyoğlu'nda faciaya kıl payı

İstanbul Beyoğlu'nda beş katlı 2 bina çöktü. Çökmenin etkisiyle bitişiğinde bulunan bina da kullanılamaz hale geldi. Olay esnasında çevrede kimsenin bulunmaması can kaybını önledi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 13 Şubat 2016 08:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Beyoğlu'nda faciaya kıl payı

Beyoğlu İstiklal Caddesi yanında bulunan Kurabiye sokaktaki 5 katlı binada dün 14.00 sıralarında çökme meydana geldi. Binanın boş olduğu ancak giriş katında meşhur köfteci Hüseyin'in dükkanının yer aldığı ögrenildi.

OTOPARKÇILAR HİSSETTİ

Beş katlı binanın çökmesiyle birlikte bitişiğinde bulunan diğer bina da çöktü. Olay yerine kısa bir sürede gelen itfaiye ve polis ekipleri can kaybının yaşanmadığıni söyledi.Olay yerine Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan ile birlikte gelen İstanbul Valisi Vasip Şahin, binada kimsenin bulunmamasının can kaybını önlediğini belirtti. Demircan da "Binanın arkasında bulunan otoparkçılar sarsıntıyı hissetmişler ve herkesi uyarmışlar, binanın çevresi boşaltılmak suretiyle facia önlenmiş. Ölü veya yaralı yok. Bina kullanılıyordu" ifadelerini kullandı. Bir süredir tadilatın devam ettiği binanın 1. katında da pansiyon bulunduğu öğrenildi. Olay yerine ayrıca itfaiye, polis, sağlık ve belediye ekipleri sevk edildi.

KAÇTIK, KURTULDUK

Görgü tanığı Osman Deliletaş, "Çöken binanın karşısında kuaför dükkanı işletiyorum. Binadan ilk once çatırdama sesleri geldi. Aniden olay yerinden kaçtık, kurtulduk. Kaçmamızla birlikte binanın yıkılması bir oldu. Dükkanın camları patladı ve içeriye moloz doldu. Olayın şokunu atlatır atlatmaz polis ve itfaiyeye haber verdik" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber