Sivas'ta Damat-Peder A.Ş.

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 02 Kasım 2006 07:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Damat-Peder AS Suçlanan başhekim, aklamaya çalışan ise damadı AK Parti İl Başkanı.

Sivas AK Parti İl Başkanı Hakan Akkaş'ın kayınpederi Dr. Ahmet Karaduman, Sivas SSK Hastanesi'ne başhekim oldu. Kısa süre sonra da hastanede usulsüz ihale yapıldığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

AİLE ŞİRKETİ GİBİ

Soruşturma açılınca İl Başkanı devreye girdi. Rapora geçen iddiaya göre, Akkaş, denetmenleri inceden uyardı ve ihale talimatlarını eniştesi Hastane Müdür Yardımcısı Namık Akçakaya'dan almalarını söyledi.

***

Bu da Sivas Dibo

AKP'ye yakın kişilerin kamu ihalelerinden pay kapma yarışına son örnek olan 'Sivas Dibo'da yok yok: Siyaset, akrabalık ilişkileri, tehdit, şantaj....

AKP'ye yakın kişilerin kamu ihalelerinden kaptığı payı tanımlamak için kullanılan "Ali Dibo" vakası, bu sefer Sivas'ta görüldü. Alınan bilgilere göre, AKP'nin iktidara gelmesinden kısa bir süre sonra, AKP Sivas İl Başkanı Hakan Akkaş'ın kayınpederi olan Ahmet Karaduman Sivas SSK Hastanesi'nin başhekimliğine getirildi. Bundan sonra hastanenin yemek işleri, 2 yıl boyunca usulsüz olarak aynı firmaya verilmeye başlandı. Belgelere göre 2003'te Çalışma Bakanlığı fiyatı yüksek bularak ihaleyi iptal etti. Ancak yönetim, iptal gerekçelerini göz önüne almadan işi usulsüz olarak Orsan firmasına vermeyi sürdürdü. Hastanenin Sağlık Bakanlığı'na devrinin ardından atanan yeni görevliler, "gerçek bir ihale" açınca yemek bedeli 106 milyardan 67 milyara indi, usulsüz işlemler için de disiplin soruşturması başlatıldı. Soruşturma sonunda başhekim Karaduman ve Hastane Müdürü Hakkı Çatmaz'ın görevlerinden alınması istendi. Sivas Valisi Hasan Canpolat da Bakanlığa görevden alma yazısı yazdı. Bu aşamada da "Dibo"da 2. perde açıldı ve AKP yönetiminden hastane görevlilerine ölüm ve sürgün tehditleri gelmeye başladı. Bu arada başhekimin durumu sallantıya girince, hastaneye müdür yardımcısı olarak İl Başkanı Akkaş'ın eniştesi Namık Akçakaya ile Hamza Binici atandı.

'AYLIK GİDERİMİZ 30 MİLYAR'

İhale işlerinde görevli memur Rıdvan Gökçek, soruşturma raporuna giren ifadesinde şunları anlattı: "Telefonlar gelmeye başladı. İhalenin Orsan dışında firmalara verilmesi halinde zarar göreceğimiz söyleniyordu. Ama yine de ihaleyi yaptık. İl Başkanı Akkaş beni bürosuna çağırttı ve 'Ne yapmaya çalışıyorsun. İl binasının aylık gideri 20-30 milyar. Söylenenleri yapacaksın. Bundan sonra ihaleler için Binici ve Akçakaya'ya danışacaksın' dedi. Buna uyarsam, benim de karlı çıkacağımı, beni de müdür yardımcısı yapacaklarını söyledi."

'1 kurşunluk iş...'

GÖKÇEK'in ifadesine göre kendisini ildeki kamu ihalelerinden sorumlu AKP yöneticisi diye tanıtan İl Başkan Yardımcısı Saffet Kayaş, şöyle tehdit etti: Aklını başına al. Adam harcamanın 2 yolu var. Ya 100 bin liraya kurşun alırız ya 5 bin dolara bürokrat satın alıp seni sürdürürüz.

Belgeler sahte

ORSAN firmasının ihalelere girmek için beyan ettiği iş deneyim belgesinin sahte olduğu da saptandı. İl Sağlık Müdürlüğü Mersin Sağlık Müdürlüğü'ne resmi yazı yazarak, sahteciliği tek tek ortaya koydu ve inceleme istedi. Ancak Mersin Sağlık Müdürlüğü yanıt vermedi.

Tecavüz iddiası

BAŞKAN Hakan Akkaş'ın "tecavüz" iddiasıyla yasal takibe uğradığı ortaya çıktı. 1997'de şikayetçi olan bir genç kız, "Akkaş'ın evlenme vaadiyle kendisiyle cinsel ilişkiye girdiğini bu nedenle intihara kalkıştığını" ileri sürdü. Ancak zaman aşımı nedeniyle kovuşturma yapılmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber