PKK/FETÖ/DHKP-C'nin nevruzda kaos ittifakı

Gezi olaylarını sosyal medyadan örgütleyen şer odakları nevruz öncesi yine iş başında. PKK, FETÖ, DHKP-C gibi terör örgütlerinin internet trolleri Gezi benzeri bir kaos yaratmak için çatışma mesajları yayıyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 19 Mart 2016 06:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK/FETÖ/DHKP-C'nin nevruzda kaos ittifakı

PKK, Paralel Yapı ve DHKP-C gibi terör örgütleri, onların siyasi uzantıları ve uluslar arası bağlantılarından oluşan şer odakları, nevruzda ikinci bir Gezi kaosu çıkarmayı hedefliyor. İstihbarat kaynaklarına göre; şer odakların hain planı nevruz kutlamalarına izin verilmeyen İstanbul genelinde sosyal medyayı kullanarak çatışma ortamını körüklemek. Ankara Kızılay'daki terör saldırısından sonra hareketlenen troller, Facebook, Twitter ve Whatsapp'tan yaydıkları "AVM'de bomba ihbarı" ve " X plakalı araçta bomba şüphesi" gibi gerçek dışı bilgilerle kaos yaratmaya çalışıyor. Gezi olaylarından 10-15 gün önce de sosyal medyada trolleri harekete geçiren şer odakları, bilinmeyen telefon numaralarından gönderilen mesajlarla toplumda korku ve panik yaratmıştı. Dehşet senaryolarıyla toplumun devlete olan güveni sarsılmaya çalışılarak büyük kitlesel olaylar çıkarmak hedefleniyor. Dijital Araştırmalar Derneği Başkanı Gökhan Yücel "Sosyal medyadaki bu manipülasyonlar hastalıklı insanların ve yurt dışında bu işle görevli kişilerin ya da ajanların kaos yaratmak için yaptıkları çalışmadan başka hiçbir şey değil" dedi. İstanbul Emniyeti ise alarmda. Emniyette tüm izinler iptal oldu. Bugün ve yarın şehirde 24 bin polis çalışacak. İstanbul'da polis, trafikteki güvenlik denetimlerini arttıracak.

PALAVRA ÜSTÜNE PALAVRA ÜRETİYORLAR

İşte sosyal medyadaki trollerin yalanları:

Bu sefer çatışma bekleniyor. Kendi aralarında "Sur İstanbul'a geliyor" şeklinde haberleşiyorlar.

Sur'da yakaladıkları terörist İstanbul'a19 bomba yerleştirdiklerini söylemiş. Pazarlar, AVM'ler, metrolardan uzak durun" demiş.

Kesin bilgi. Cumartesi bomba var.

GEZİ'DE DE SENARYO AYNIYDI

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Gezi kalkışmasının ilk günlerinden itibaren her provakatif eylemde başrolü oynamış, diğer HDP'li vekillerle alandakileri kışkırtan açıklamalarda bulunmuştu.

'HER TÜRLÜ TEDBİR ALINDI'

İstanbulValisi Vasip Şahin yaptığı açıklamada "Nevruz ile ilgili ilimizde gerekli her türlü tedbir, en üst seviyede alınmıştır. Bu konuda birtakım talepler vardı. Ancak hem halkımızın huzur ve güvenliği hem de o tür toplantılara katılacak insanların güvenliği noktasında bugünlerde bu toplantıların yapılmamasının daha uygun olacağını değerlendirdiğimiz için mevcut talepleri uygun bulmadık. Biz vatandaşımızı, abartılı birtakım haberlerle veya duyumlarla paniğe sevk edici bu tür davranışların doğru olmadığını düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda dikkatli ve uyanık olmalarını, özellikle sosyal medyanın da kontrolsüz şekilde kullanımıyla ortaya çıkan sansasyonel birtakım haberlere itibar etmemelerini rica ediyorum" dedi.

AA -FERİT ZENGİN-UĞUR YILDIRIM

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber