Nazlıaka'ya geçit yok

CHP'nin kapalı grup toplantısında yapılan oylamada, salı günü Meclis grubunu en ön sıradan izleyen Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın bir daha toplantıya gelmemesi yönünde oybirliğiyle karar alındığı öğrenildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Mart 2016 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nazlıaka'ya geçit yok

MERİÇ TAFOLAR Ankara

CHP'nin basına kapalı grup toplantısı, dün Grup Başkanvekili Engin Altay başkanlığında toplandı. Toplantının sonlanmasına kısa bir süre kala söz isteyen Ankara Milletvekili Necati Yılmaz'ın, partiden kendisine iftira atarak ihraç edilen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın salı günü partinin grup toplantısına katılmasına tepki gösterdiği öğrenildi. "YDK kararlarına aykırı" davranıldığı yorumunu yapan Yılmaz'ın bu konuda bir karar alınması gerektiğini belirterek, "Partiden Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla ihraç edilen bir milletvekilinin davet üzerine parti grubuna katılması doğru olmamıştır" ifadesini kullandığı öğrenildi. Yılmaz'ın bu tepkisine Grup Başkanvekili Levent Gök ile çok sayıda milletvekilinin de destek verdiği belirtildi.

İtirazlar üzerine kürsüye gelen Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır'ın, "Bir davet söz konusu değildir. Partiden ihraç edilen milletvekilinin grup toplantısına katılması hem de en ön sıradan izlemesi siyaseten de etik olarak da sorunlu bir davranıştır. Ancak kendisine yapılmış bir davet bulunmamaktadır. Oraya gelen bir milletvekilini, grup toplantı salonundan çıkarmak da CHP'ye yakışmayacaktı" ifadesini kullandığı belirtildi.

Bu konuda grup toplantısından bir karar alınması gerektiğine yönelik ısrarlar üzerine, "Yüksek Disiplin Kurulu kararlarına uyulur" biçiminde bir karar alındığı, bu kararla Nazlıaka'nın tekrar grup toplantısına katılmasının mümkün olmadığı değerlendirildi.

Girişim önlendi

Kapalı grup toplantısında alınan bu karar ve Genel Sekreter Sındır'ın açıklamalarıyla, önceki gün bazı PM üyelerinin başlattığı, "Nazlıaka'nın grup toplantısına katılımını tartışmak amacıyla olağanüstü bir PM toplantısı düzenlensin" yönündeki imza toplama girişiminin de önü kesilmiş oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber