Zeynep hemşirenin dramı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Kasım 2006 17:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞANLIURFA'da, eşinden ayrıldıktan sonra hayata küsüp sokaklarda yaşayan ve hemşire olmasına karşın çalışmayan 34 yaşındaki Zeynep Akkuş, kendisini sağlık kontrolü için hastaneye götürmek isteyen polis ve sağlık görevlilerine zor anlar yaşattı. Görevlilere tokat atan Akkuş, zorla ambulansa konularak hastaneyle götürüldü.

Kaldırımda, battaniyeye sarılı olarak yatan bir kadının olduğu ihbarını alan polis, harekete geçti. Sağlık görevlileriyle birlikte olay yerine giden polis, battaniyeye sarılarak yatan kadına yaklaşınca hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Kendisine neden kaldırımda yattığını soran polislere hakaret eden ve adının Zeynep Akkuş olduğu öğrenilen kadın, daha sonra güvenlik güçlerine saldırmaya kalkıştı.

Olay yerine çağrılan ambulansla sağlık kontrolü için hastaneye götürülmek istenen Akkuş, kendisine dokunulmaması için polis ve sağlık görevlilerine saldırmaya başladı. ?Hastanede sana baktıracağız, tedavi ettireceğiz? diyen polis ve sağlık görevlilerine tokat atan Zeynep Akkuş, ambulansa binmemek için uzun süre direndi. Etrafta toplanan kalabalığa da hakaretler yağdıran Akkuş, polisler ve sağlık görevlileri tarafından yaka paça ambulansa bindirildi.

3 YILDIR SOKAKLARDA

Şanlıurfa Devlet Hastanesi'ne götürülen Akkuş'un, boşanana kadar kentteki bazı sağlık kuruluşlarında hemşirelik yaptığı, 3 yıl önce eşinden ayrıldıktan sonra sokaklarda kalmaya başladığı belirtildi. Yemek ve kıyafet ihtiyacı esnaf tarafından karşılanan Zeynep hemşirenin sokaklardan kurtarılmasını isteyen vatandaşlar, ?Ailesinden ayrıldıktan sonra hayata küstü.

İşini gücünü de bıraktı. Sokaklarda yaşıyor ve görünce hepimizin içi parçalanıyor. Geçtiğimiz günlerde de tiner bağımlıları tarafından taciz edilmek istenirken, zor kurtardık. Zeynep hemşirenin tedavisinin yapılması için yetkililerin sahiplenmesini bekliyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber