Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı: Şûra'da kangrene neşter attık

Haber Giriş : 18 Kasım 2006 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı İrfan Erdoğan ?Kangren haline dönüşen sınav sistemi uygulamasının kaldırılması için ilk defa ciddi bir şekilde sorunun adı konmuştur' dedi.

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in başkanlık ettiği 17. Milli Eğitim Şûrası'nın 13 Kasım'da başlayan çalışmaları dünkü Genel Kurul'la tamamlandı. Şûra'da, ?cinsel ve şiddet içerikli yayınların daha fazla kontrol edilmesi'' önerisi benimsendi. Bakan Çelik, bu kararın ?RTÜK'e uyarı' anlamını taşıdığını belirtti. Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkartılması görüşü de benimsenirken Türkçe eğitiminin yurt dışında yaygınlaşması ve bu amaçla yapılan çalışmaların tek elde toplanmasına yönelik ?Yunus Emre Enstitüsü'' kurulması önerisi kabul edildi. Şûra'nın organizasyonunu gerçekleştiren MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı İrfan Erdoğan Şûra'da geniş bir yelpazenin temsil edildiğini belirterek ?Eğitimle ilgili tartışmalara ışık tutacak etkileşimler oldu' dedi. Kararların, Türkiye'nin, gelecek yıllardaki eğitim sistemini ve ortaöğretimin yapılanmasını yönlendirecek nitelikte olduğunu belirten Erdoğan, Şûra'yı önemli bulduğunu söyledi.

KATSAYI SINIFLAMA YARATTI

İrfan Erdoğan, şöyle konuştu: ?Bu Şûra'da, yıllardan beri kangren haline dönüşmüş olan sınav sistemi uygulamasının ortadan kaldırılması için ilk defa ciddi bir şekilde sorunun adı konmuş oldu. Alınan en önemli kararlardan birisi bununla ilgili. Ayrıca, son zamanlarda olgunluk sınavına dayalı bir uygulamaya geçişle ilgili öneri gündeme gelmekteydi ve bu öneri de benimsendi. Olgunluk sınavlarının, kalkacak olan sınavın yarattığı problemleri çözecek nitelikte olmasına çalışacağız.' En fazla tartışılan konuların başında gelen üniversiteye girişte katsayı uygulaması konusuna da değinen Erdoğan, ?Katsayı özellikle ortaöğretimde ?iddialı okullar', ?iddiasız okullar' şeklinde bir sınıflama yaratmıştı. Katsayı uygulamasının ortaöğretim üzerindeki yıkıcı etkisinin kaldırılması da benimsendi. Ortaöğretim mezunlarının ek katsayı avantajından yararlan-malarına yönelik karar da alındı' dedi

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber