İSKİ, atık suyun geri dönüşümünü sağlıyor

İSKİ, atık su arıtma tesislerinde hayata geçirdiği "geri dönüşüm" üniteleri sayesinde, kentin 1 haftalık su ihtiyacını karşıladı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 14 Nisan 2016 18:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İSKİ, atık suyun geri dönüşümünü sağlıyor

Atık sular, İSKİ'nin ileri biyolojik atık su arıtma tesislerinde, filtrasyon ve ultraviyole işlemlerinden geçirilerek tekrar kullanılabilecek kaliteye getiriliyor. Geçen yıl 21 milyon metreküp atık suyun geri dönüşümü sağlandı. Bu miktar kentin 1 haftalık suyuna eşdeğer.

Teknolojik yenilikleri yakından takip eden ve projelerinde uygulayan İSKİ , atık su arıtma tesislerinde hayata geçirdiği "geri dönüşüm" üniteleri ile su rezervlerinin yükünü hafifletiyor. İleri biyolojik atık su arıtma tesislerinde ultraviyole ve filtrasyon üniteleri sayesinde ileri derecede arıtılan atık sular tekrar kullanılabilir kaliteye getiriliyor. Çevreye zararsız hale getirilen atık sular, belediyeler, temizlik araçları, sanayi siteleri, yeşil alanlar, park ve bahçeler ile tesis ve havalimanlarında kullanılabiliyor.

1 HAFTALIK SU

Ataköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nden 474 bin metreküp, Ambarlı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nden 691 bin metreküp, Tuzla İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nden bin 806 bin metreküp ve Paşaköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nden 18 bin 467 bin metreküp olmak üzere geçen yıl ileri biyolojik atık su arıtma tesislerinden yaklaşık 21 milyon 438 bin metreküp geri dönüşüm suyu elde edildi. Bu rakam İstanbul genelinde tüketilen 1 haftalık su miktarına eşdeğer.

TARİFE İNDİRİMİ

İSKİ , geri dönüşüm suyu kullanımını teşvik için tarifede indirim de yaptı. İSKİ , 2015'te metreküpü 91 kuruştan fiyatlandırılan geri dönüşüm suyunu yaklaşık yüzde 62'lik indirimle 34 kuruştan fiyatlandırdı. Atık su arıtma tesislerinden elde edilen geri dönüşüm sularının tekrar kullanılması sayesinde, baraj rezervlerinin yükü kısmen de olsa azalıyor, böylelikle megakent İstanbul'un su rezervlerinin içme ve kullanma suyu amacıyla daha verimli kullanılabilmesi sağlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber