65 dakikada tüm yaralılar taşınmıştı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 10 Ekim 2015 günü gerçekleşen Gar Katliamı'nda olayın gerçekleşmesinden 65 dakika sonra olay yerinde yaralı kalmadığını bildirirken, "Bu olaydan sonra Paris'te gerçekleşen olaylardaki yaralıların hastanelere tahliye işlemleri 2-2,5 saat sürmüştür

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Mayıs 2016 06:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
65 dakikada tüm yaralılar taşınmıştı

MERİÇ TAFOLAR Ankara

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'in Gar Katliamı'nda olay yerine geç müdahale edildiği, ambulansların geç yönlendirildiği iddialarına ilişkin soru önergesini yanıtlayan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Acil Çarğı Merkezi'ndeki sağlık birimlerine ve Komuta Kontrol Merkezimize üçüncü ve dördüncü bomba riski ile ilgili ihbar gelmemiştir. Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından, Ankara İl Sağlık Müdürlüğümüze 10 Ekim 2015 Cumartesi günü 12.00-16.00 saatleri arasında Ankara Tren Garı'nda yapılacak olan toplantının bildirilmesiyle Ankara İl Sağlık Müdürlüğümüz önlem amaçlı Ankara Tren Garı'nda bir adet, Sıhhiye Meydanı'nda iki adet tam teçhizatlı acil yardım ambulansı görevlendirmiştir.

57 ambulans

Saat 10.05'te olay yerinde bekleyen 112 Acil Sağlık ekiplerimize Tren Garı önünde bir patlamanın olduğu ihbar edilmiş ve olaya ilk müdahale patlama anından itibaren olay yerindeki bu ekibimiz tarafından yapılmıştır. İkinci ekibimiz saat 10.08'de ulaşmış olup olay yerine ilk aşamada 24 adet ve toplamda 57 adet acil yardım ambulansı görevlendirilmiştir.

Saat 10.18'den itibaren ilk yaralılar hastanelere ulaştırılmaya başlanmış, triyaj yapılarak hayati önem taşıyan yaralılara öncelik verilerek sevk işlemi gerçekleştirilmiş olup ilk 65 dakikada olay yerinde hiç yaralı kalmamıştır. Olay mahallinde tedbir amaçlı beş acil yardım ambulans ekibi bekletilmiştir.

'Eksik müdahale yok'

Olay günü acil sağlık hizmetlerinden kaynaklanan herhangi bir ihmalkarlık tespit edilmemiştir. Bu olaydan sonra Paris'te gerçekleşen olaylardaki yaralıların hastanelere tahliye işlemleri 2-2,5 saat sürmüş olmasına rağmen ülkemizde gerçekleşen bu elim olayda sahada yaralı olanların tüm tahliye işlemleri 65 dakika içinde tamamlanmıştır. Bu kapsamda Ankara 112 İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezi ve istasyonlarında saptanmış olan herhangi bir gecikme, gecikmeye bağlı eksik ve yetersiz müdahale tespit edilmemiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber