Bilgiç: Erdoğan'ın vize konusundaki ifadeleri çok netti

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AB ile vize anlaşması konusunda "çok net" ifadeler kullandığını ve bu ifadeler çerçevesinde gerekli politikaların üretilerek uygulamaya konulacağını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2016 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bilgiç: Erdoğan'ın vize konusundaki ifadeleri çok netti

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen hafta Avrupa Birliği'nin Terörle Mücadele Kanunu değişiklik yapılmasını talep etmesini eleştirerek, "Siz yolunuza, biz yolumuza" ifadelerini kullanmıştı.

Reuters'ın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı'nın güncel gelişmelere ilişkin basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Bilgiç'e bu açıklamaların Türkiye ve AB arasındaki vize serbestisi sürecinin askıya alınması anlamına gelip gelmediği soruldu.

"Cumhurbaşkanımız vize anlaşması konusunda çok net ifadeler kullandı" diyen Bilgiç, "Ben burada cumhurbaşkanımızın ifadelerini yorumlayacak değilim. Devletimizin başı olarak cumhurbaşkanımızın ifadeleri çerçevesinde gerekli politikalar üretilir ve uygulamaya konulur" dedi.

Terörle Mücadele Kanunu'nda AB'nin talep ettiği değişikliklerin içişleri ve adalet bakanlarının sorumluluğundaki konular olduğunu belirten Bilgiç, bu bakanlıkların AB ülkelerindeki konuyla ilgili müktesebatı incelediğini tahmin ettiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber