Prof. Dr. Gamze Mocan Kuzey: ?Sezer'in kriterleri nadir çok merak ediyorum'

Haber Giriş : 30 Kasım 2006 16:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde yapılan rektörlük seçiminde en çok oyu olan ve YÖK tarafından gönderilen listede de birinci sırada olmasına rağmen, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından rektör olarak atanmayan Prof. Dr. Gamze Mocan Kuzey, karara tepki gösterdi.

Sezer'in kararını eleştiren Kuzey, ?Bu iş objektif olacaktı. Ona inanıyorduk. Demek ki değilmiş. Cumhurbaşkanı'nın kendisine göre kriterleri vardır. Acaba o kriterler hangileridir? Sayın Sezer'in kriterleri keyfi mi yoksa, torpil mi yapılıyor bu ülkede? Neye göre değerlendirme yaptı? O kriterlere açıklık getirsin? çağrısında bulundu.

164 OY ALMIŞTI

Prof. Dr. Gamze Mocan Kuzey, Zonguldak Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı yapmış, rektör Bektaş Açıkgöz tarafından görev süresi uzatılmamış ve bir süre sonra da üniversiteden uzaklaştırılmıştı. 14 Kasım 2006 tarihinde rektör Açıkgöz'ün görev süresinin bitmesi dolayısıyla ekim ayında üniversitede rektörlük seçimleri yapılmış, Gamze Mocan Kuzey, 164 oyla birinci, Bektaş Açıkgöz de 161 oyla ikinci seçilmişti. Ancak Cumhurbaşkanı Sezer, birinci gelen Kuzey yerine, ikinci gelen eski rektörü atadı.

HANİ OBJEKTİFLİK OLACAKTI?

Sezer'in rektör atamalarını Vakit'e değerlendiren Gamze Mocan Kuzey, ?Cumhurbaşkanı bize bu görevi layık görmedi. Ben birinci sıradan seçildim. Cumhurbaşkanı Sezer'in önüne kadar birinci sıradaydım. Balıkesir Üniversitesi'nde de aynı durumda bir kişi var. Bedriye Tunçsiper. O da seçilemedi. ?Bizim için gerekçeleri nedir?' diye sordu. Bu iş objektif olacaktı. Ona inanıyorduk. Demek değilmiş? diye konuştu.

O KRİTERLERE AÇIKLIK GETİRSİNLER

Rektör atamasını ?Cumhurbaşkanı'nın kendisine göre kriterleri vardır? şeklinde değerlendiren Kuzey, Sezer'e ?Her aşamadan geçip, kendisine iletilen listede birinci sırada olan birini seçmemesindeki kriter acaba nedir? Bunlar keyfi kriterler mi, yoksa torpil mi yapılıyor bu ülkede? Biz objektifliğe inanan insanlarız. Değer yargıları çok önemli. Neye göre değerlendirme yaptı? O kriterlere açıklık getirsin? çağrısında bulundu. Kuzey ?İltimas mı oluyor?? diye sordu ve ekledi: ?Şimdiki atanan rektörün işleyişi mükemmel olsaydı zaten alternatif adaylar çıkmazdı.?

vakit

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber