Emniyet Genel Müdürü Aydıner veda ediyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2006 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü görevini yaklaşık 4 yıldır sürdüren Gökhan Aydıner, yaş haddi nedeniyle görevinden ayrılıyor.

Gökhan Aydıner'in görevinden ayrılması nedeniyle yarın uğurlama töreni düzenlenecek. Törene genel müdür yardımcıları, daire başkanları, Polis Akademisi Başkanı, Teftiş Kurulu Başkanı ve üyeleri katılacak.

Aydıner'in, basına kapalı düzenlenecek törende veda konuşması yapacağı bildirildi. Yaş haddi 5 Aralık 2006 tarihinde dolacak Aydıner, bir süre önce kalp rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olduğu için bu tarihe kadar görevini raporlu olarak tamamlayacak.

Aydıner'in rahatsızlığı sırasında vekalet görevini üstlenen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Necati Altıntaş'ın yeni genel müdür atanana kadar vekalet görevini sürdüreceği kaydedildi.

AYDINER'İN ÖZGEÇMİŞİ

Adana'da 1941 yılında doğan Aydıner, 1959 yılında Ankara Atatürk Lisesi'nden, 1963 yılında da Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Aydıner, tayin edildiği Zonguldak Maiyet Memurluğu sırasında durağan, Kurucaşile, Ayancık kaymakam vekilliklerinde bulundu.

42. Dönem Kaymakamlık Kursunu pekiyi derecede bitirdikten sonra 1966 yılında Tatvan Kaymakamlığına atanan Aydıner, sırasıyla Tatvan, Şenkaya, Şebinkarahisar, Kuyucak kaymakamlıklarında bulunduktan sonra 1976 yılında mülkiye müfettişliğine getirildi.

1980 yılında mülkiye müfettişliğinden Muş Valiliğine atanan Aydıner, daha sonra Bolu, Erzurum, Mersin, Sakarya, Hatay ve OHAL bölge valilikleri görevini yürüttü.

Emniyet Genel Müdürlüğü görevine 31 Ocak 2003 tarihinde atanan Gökhan Aydıner, evli ve 3 çocuk babası.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber