Telefonda 'Kahveci'yi sakın unutma' tehdidi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Aralık 2006 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Acaristanbul ve Acarkent'teki yapılaşma skandalına karşı çıkışıyla gündeme gelen Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, 2 yıl kadar önce yine bir orman olayı nedeniyle tehdit telefonları aldığını açıkladı. Pepe, gizemli bir şekilde "Adnan Kahveci'yi sakın unutma" diye tehdit edildiğini söyledi.

Pepe, dün CNN Türk'te yayınlanan "Cafe Siyaset" programında Fikret Bila ve Murat Yetkin'e Acarkent olayını anlatırken çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kim olursa olsun kaçak yapıların üzerine gideceklerini söyleyen Pepe, bu konuda tehdit alıp almadığı konusu sorulduğunda, daha önce kaçak yapılaşmanın üzerine giderken tehdit telefonları aldığını anlattı. Pepe, "Bakanlığın santralinden bağlanan bazı kişiler 'Adnan Kahveci'yi sakın unutma' şeklinde beni tehdit ettiler" diye konuştu.

TELEFON EDEN BULUNDU

Programın ardından sorularımızı yanıtlayan Pepe, olayın 2003 ya da 2004 yılında olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu geçmiş bir olay. 2003 ya da 2004 yılıydı, orman olayıyla alakalıydı. Bizim bulunduğumuz yerde bulunan insanlara yazılı, sözlü, imzasız pek çok şey gelir. Bu da onlardan biri. Ben o konuyu ciddiye almadım. Emniyet soruşturma yaptı. Telefonun edildiği adres tespit edildi. Emniyet'in burada yaptığı incelemede, adresten cezai ehliyeti olmayan bir adam çıktı. Niçin Adnan Kahveci ismi verildi anlamadım. O bir muamma. Aynen böyle tehdit edildim, ama bana bunu söyleyen adamın bir cezai ehliyeti olmadığı bildirildi. Başka da bir şey bilmiyorum."

Özal'ın prensiydi

TURGUT Özal'ın Başbakanlığı döneminde prenslerinden olan Adnan Kahveci, 5 Şubat 1993'te Bolu'da geçirdiği bir trafik kazasında karısı ve kızıyla birlikte hayatını kaybetmişti. Kahveci'nin kendisinin kullandığı aracı ile kapalı yola girdiği açıklanmıştı. Dürüstlüğü, çalışkanlığı ve bürokrasideki rüşvete karşı tavrı ile bilinen Kahveci'nin Özal sonrası ANAP'ın lideri ve Başbakan olacağı şeklindeki kanaat yüzünden ölümü "ortadan kaldırıldı" şeklinde yorumlanmıştı. Kazanın üzerindeki sis perdesi de aralanamamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber