Fatura tahsilatında usulsüzlük iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2006 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirne Valiliğinden, Belediye Hesap İşleri Müdürlüğünün su faturalarının tahsilatı ve tahakkuklarının incelenmesi için muhakkik istendiğini söyledi.

Sedefçi, Belediye Meclis Salonunda yaptığı basın toplantısında, yapılan şikayet üzerine, Hesap İşleri Müdürlüğünün su faturalarının tahsilatında usulsüzlük yaptığı iddialarını ortadan kaldırmak için, Edirne Valiliğine başvurduklarını söyledi.

Edirne Belediyesinin büyük bir camia olduğunu ve herkesin ne yaptığını bilme şansının olmadığını ifade eden Sedefçi, yaptıkları hataları yapılan uyarılarla giderdiklerini belirtti.

Edirne Belediyesi Hesap İşleri Müdürlüğünde su faturalarının tahsilatı, tahakkuku ve sayaçların okunmasında bazı olumsuzluklar olduğu yönünde aldıkları duyum üzerine, yaptırdıkları ön incelemeden sonra, soruşturma açılmasına karar verdiklerini bildiren Sedefçi, ''Edirne Valiliğinden, Belediye Hesap İşleri Müdürlüğünün, su faturalarının tahsilatı ve tahakkuklarının incelenmesi için muhakkik istedik. Kuruma eğer zarar verilmişse bu hesabın görülmesini istiyorum. Kimsenin, belediyenin ve halkın parasına el uzatmaya hakkı yoktur. Uzatılmışsa da o eller kırılır'' dedi.

Bugüne kadar Edirne'yi halk için, onur ve şerefle yönettiklerini söyleyen Sedefçi, şunları kaydetti:

''Böyle yapmaya da devam edeceğiz. Hesap İşleri Müdürlüğünde iddia edilen olayla ilgili kimseyi suçlamıyorum. Yüzde yüz 'usulsüzlük oldu' diyemem. Endişelerim var, kafamda soru işaretleri var. Uzmanlar tarafından 2000 yılından bu yana hesapların incelenmesini istedik. Belediye zarara uğratılmışsa, zararın tazminini isteyeceğim.''

-TEK BİLET UYGULAMASI-

Edirne'de tek bilet uygulamasına geçilmesi yönünde bir süredir çalışmalar yaptıklarını da hatırlatan Sedefçi, tek bilet uygulaması sistemine 5 taşıma birliğinin dahil olacağını ve 2 birliğin sisteme girmek istemediğini belirtti.

Tek bilet uygulamasına girecek birliklerden katılım ücreti alınması için Belediye Meclisi üyelerinden oluşan 5 kişilik bir komisyon kurduklarını söyleyen Sedefçi, Şubat 2007'den itibaren tek bilet uygulamasının başlayacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber