18/12/2006'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2006 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de...

- Erdoğan, Birleşmiş Milletler'in New York'taki merkezinde, Medeniyetler İttifakı Girişimi ile ilgili geniş katılımlı gayrıresmi genel kurul toplantısına katılacak.

2- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Endonezya Halk Danışma Meclisi Başkanı Hidayet Nur Wahid ve beraberindeki heyetle bir araya gelecek.

- Arınç, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'u ziyaret edecek.

3- Terörle Mücadele Yüksek Kurulu, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanacak.

4- Senegal Devlet ve Dışişleri Bakanı Şeyh Tidiane Gadio, resmi ziyaret için Ankara'ya geliyor.

- Gadio, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile bir araya gelecek.

5- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Umman'da...

- Unakıtan, Umman Ekonomi Bakanı Ahmed bin Abdalnabi Macki ile görüşecek.

- Görüşmede, Umman ile Türkiye arasında yatırımların karşılıklı teşviki ve korunmasına ilişkin anlaşma imzalanacak.

6- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Başkent Öğretmenevi'nde, yurtdışında lisansüstü öğrenime yönelik düzenlenecek "Yönlendirme Kursu"nun açılışını yapacak.

- Çelik, ayrıca, Atatürk'ün doğumunun 125. yılı dolayısıyla MEB Şura Salonu'nda düzenlenecek "Geçmişten Günümüze Bir Demet Şiir" dinletisine katılacak.

7- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Türk İşadamları Birliği ile Türk Sanayici ve İşadamları Beynelhalk Cemiyeti'ni ziyaret edecek.

8- Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY) Daimi Konseyi 23. Dönem Toplantısı, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un katılımıyla Ankara'da yapılıyor.

- Toplantı öncesinde, TÜRKSOY hizmet binası açılacak.

9- TBMM Genel Kurulu'nda, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Danıştay, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu Başkanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği ile Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü bütçeleri görüşülecek.

10- Siyasi partilerden...

- CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, TBMM'de basın toplantısı düzenleyecek.

- SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Gaziantep'te basın toplantısı düzenleyecek.

- Almanya'da bulunan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Wiesbaden kentinde Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Hessen Eyaleti Örgütü Başkanı Andreo Ypsilanti ile görüşecek.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Samsun ve Ordu'da toplantılara katılacak ve ziyaretlerde bulunacak.

11- Malezya Kraliyet Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Dato Sri Azizan Bin Ariffiin, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert'i ziyaret edecek.

12- Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, İskenderun Deniz Üs Komutanlığı'nda yaptırılan Atatürk Anıtı'nın açılış törenine katılacak.

13- ABD'de vefat eden, Atlantic Records'un sahibi Ahmet Ertegün'ün cenazesi, M.Ü. İlahiyat Fakültesi Camisi'nde öğleyin kılınacak namazdan sonra İstanbul'da toprağa verilecek.

14- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, Şam Belediyesi ile kardeş kent ve işbirliği protokolü imzalayacak. Topbaş, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda Şam Kültür Günleri ile Taksim'de Şam Sokağı'nın açılış törenine de katılacak.

15- Kore Yarımadası'ndaki nükleer sorunla ilgili Çin, ABD, Rusya, Japonya, Güney Kore ve Kuzey Kore arasındaki altılı görüşmeler, uzun aradan sonra bugün Pekin'de sürdürülecek.

16- Toplantı... Tören...

- Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Hazim Sesli, İstanbul'da basın toplantısı yapacak.

- İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın yeni dış hatlar terminalinde hizmete açılan VIP Salonu, basın mensuplarına tanıtılacak.

- ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Özel Türk-Amerikan Derneği Konya Yabancı Dil Kursu'nun açılış kokteyline katılacak.

17- EXPO 2015 İzmir Yürütme Kurulu, Paris'te...

- İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da aralarında bulunduğu heyettekiler, BIE Genel Kurulu'na katılacak.

18- İMKB Başkanı Osman Birsen:

- "2007 yılında işlem hacmi açısından iyi bir borsa performansını yakalayacağımızı ümit ediyoruz."

- "Türkiye için 2007 yılı 'seçim yılı' olması nedeniyle önemli. Piyasada, bu yüzden bazı tereddütler olmasına rağmen, sağlanan istikrarın bu şekilde devam edeceği yönünde beklentiler var."

19- EXİMBANK Genel Müdürü Ahmet Kılıçoğlu:

- "Sermaye hareketlerinin bu kadar hızlandığı bir dönemde, bunun (bankacılıkta yabancı payının) önüne geçmek çok mümkün değil. Uluslararası rekabette başka çare de yok."

- "Oyuncu olabilmek için büyümek lazım."

20- Akaryakıt sektörü izlemede...

- TBMM Akaryakıt Kaçakçılığını Araştırma Komisyonu raporunda adı geçen firmalarda başlatılan kaçakçılık araştırması, vergi incelemesine dönüştürüldü.

- Yaklaşık 70 firmayı büyüteç altına alan maliyeciler, kaçakçılık için gerekli bilgilere ulaşamayınca, bu konudaki incelemelerine ara verdi.

21- Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi:

"Lokanta, otel, otopark, eşya ve yemeğe Mevlana isminin verilmemesi için mücadele ediyoruz. Birçok esnaf şimdi de Mevlana ismini bırakıp yurtdışında bilinen 'Rumi' adını kullanmaya başladı."

- "2007'de 45 ülkede yapılacak semayla bu ülke insanlarını Konya'ya ve Türkiye'ye davet edeceğiz. Bunu iyi değerlendirmeliyiz."

- "Dünyanın birçok ülkesinde, 'yüzyılın en önemli yılı' olarak gösterilen 2007 Mevlana Yılı'na yönelik çalışmalar yapılıyor."

22- Kayıtlara geçen en eski göktaşı Türkiye'de...

- İbni Batuta Seyahatnamesi'nde adı geçen göktaşını bulmak üzere bilim adamlarından oluşan heyet, İzmir'in Ödemiş ilçesi Birgi beldesinde araştırma yapıyor.

23- Türk Kalp Vakfı'nca İstanbul'da düzenlenecek futbol konulu toplantı, 4 büyük kulübün eski başkanlarının da katılımıyla yapılıyor.

24- Ege Üniversitesi Kültür Sanat Amfisi'nde "Medya, Teknik Adam ve Yönetim Gözüyle Futbol" konulu panel düzenlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber