Rektör Aşkın'a AKP'den ilk ziyaret

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Aralık 2006 10:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Görevi başındayken tutuklanması AKP iktidarının en önemli tartışma konularının başında gelen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yücel Aşkın ilk kez bir AKP'li tarafından ziyaret edildi. AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Rektör Aşkın'ı üniversitedeki makamında ziyaret etti.

AKP'nin dış politikadaki hassas bölgeler olan Irak ve Lübnan ziyaretleriyle adından söz ettiren ve hükümet icraatlarıyla ilgili yolsuzluk uyarısı başta olmak üzere parti içinde eleştirel görüşlerini açıkça dile getirmesiyle dikkati çeken farklı ismi Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, partisi adına bir ilke daha imza attı.

Çömez, tarihi eser kaçakçılığı ve ihale usulsüzlüğü suçlamalarıyla, görevi başındayken tutuklanan ve bu nedenle geçtiğimiz yıl Türkiye'nin bir numaralı gündemi haline gelen Yüzüncü Yıl Üniversitesi rektörü Yücel Aşkın'la görüşen ilk AKP'li oldu.

Çömez, tutukluluğu nedeniyle AKP iktidarı ve özellikle Van Milletvekili olan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'le ağır suçlamalarla karşı karşıya gelmişti.

Çömez, geçtiğimiz hafta, üniversitede bir konferans vermek ve bir dizi görüşmede bulunmak üzere Van'a gitti. Çömez, Van'da rektör Aşkın'ı üniversitedeki makamında ziyaret etti. Çömez ve Aşkın ziyarette başbaşa bir görüşmede bulundular. Çömez ve Aşkın, görüşmelerinde ülkenin iç ve dış sorunlarıyla Van ve üniversitenin ihtiyaçları konusunda görüş alışverişinde bulunarak, üniversite ve Van'ın çevresindeki il ve ilçelere hitap eden konumlarıyla daha fazla destek görmesi konusundaki görüşlerini dile getirdiler. Görüşmede, bu doğrultuda ortak hareket etme konusunda da görüş birliğine varıldı.

AŞKIN'DAN ÇÖMEZ'E PLAKET

Bu arada Van ve rektör Aşkın'ı ziyaret kapsamında Çömez, üniversitede, ?Geçmişten Geleceğe Türkiye: Türkiye'yi Bekleyen Tehlikeler? konulu bir konferans verdi. Konferansın ardından rektör Aşkın Çömez'e ünöversite adına bir plaket verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber