Gazi Üniversitede tele-kulak davası

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 25 Aralık 2006 07:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Rektör Kadri Yamaç'ın "Görüşmeleri sesli biliyorum" sözleri üzerine eski dekan Tokçuoğlu suç duyurusunda bulundu.

Gazi Üniversitesi Rektörü Kadri Yamaç'ın "Hangi hocanın hangi reislerle hangi görüşmeleri yaptığını biliyorum" sözleri üzerine "Üniversitede tele-kulak" davası açılıyor. Rektör Kadri Yamaç, 8 Haziran 2006 tarihinde yıl sonu akademik genel kurulunda yaptığı konuşmada, bazı hocaların öğrencilerle işbirliği yaptığını" söylerken, "Kimin reis olarak bilinen öğrencilerle hangi gün hangi saatte görüştüğünden haberdarım. Kırmızı plaka sahibi kişi devlet istihbaratının tahmin edersiniz çok önemli bölümleri paylaştığı kişilerdir. Üzülerek söyleyeyim, ben bu fakültede hangi hocanın hangi reislerle görüşmeler yaptığını sesli olarak biliyorum" demişti.

DİNLENİYOR MU?

Yamaç'ın bu konuşması, öğretim görevlilerinde "telefonlarımız dinleniyor" endişesine neden oldu. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi eski Dekanı Haluk Tokçuoğlu, Bilgi Edinme Hakkı Yasası'ndan yararlanarak, Rektörlüğe başvurdu ve "telefonum rektör tarafından dinlenilmekte midir?" sorusunu yöneltti. Tokçuoğlu'na gönderilen yanıtta, "Sorunuz Bilgi Edinme Hakkı Yasası'nın kapsamı dışında bulunduğundan yanıtlanamamaktadır" denilerek bilgi verilmedi.

YÖK'E ŞİKÂYET

Tokçuoğlu, bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Yamaç'ın bu konuşmasının sesli kaydını Başsavcılığa sunan Tokçuoğlu, rektörün öğretim üyelerini takip ettirdiğini, mahkeme kararı olmadan öğretim üyelerini dinlediğini öne sürdü. SABAH'ın sorularını yanıtlayan Tokçuoğlu, "Hem ben de hem de diğer öğretim üyesi arkadaşlarımızda 'takip mi ediliyoruz?' endişesi doğdu. Kadri Yamaç'ın ya elinde telefon konuşmalarına ilişkin belge var ya da yok ama bizi baskı altında tutmak için böyle konuşuyor. Ama bence ikisi de suç" dedi. Tokçuoğlu, Yamaç'ın bu konuşmalarından hazırladığı bir dosyayı da bugün YÖK'e göndererek, şikâyette bulunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber