Güvenli bölge için geri sayım

Cerablus ve Çobanbey'i DAEŞ'ten temizleyen TSK ve ÖSO, El Bab'ı almak için harekete geçti. El Bab'ın alınmasıyla güvenli bölgenin ilk aşaması tamamlanacak.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 06 Eylül 2016 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Güvenli bölge için geri sayım

MAHMUT GÜRER

TSK'nın "Fırat Kalkanı" operasyonu ile destek verdiği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Cerablus ile Azez arasındaki koridorun DAEŞ ve bölgedeki diğer terör unsurlarından tamamen temizlenmesinin ardından cephe genişletiyor. Yeni savaşçıların da katılımıyla güç tazeleyen ÖSO birlikleri, El Bab kentine yönelik kapsamlı harekat için hazırlıklarını hızlandırdı.

UÇUŞA YASAK BÖLGE

Kaynaklar, El Bab kentinin ele geçirilmesiyle birlikte, Mare'nin bir bölümünde hakim olan terörist unsurların da temizleneceğine dikkat çekiyorlar. Böylece, Türkiye'nin başından beri savunduğu "uçuşa yasak güvenli bölge" projesinin ilk aşaması da tamamlanmış olacak. Bu durum ÖSO'nun bir süre sonra PYD'nin elindeki Afrin için de harekete geçebileceği şeklinde yorumlanıyor.

PLAN BOZULACAK

Fırat'ın Batısında Cerablus'tan başlayıp, El Bab ve Mare üzerinden Azez'e ulaşacak olan "güvenli bölge" hattı, PKK'nın Suriye kolu PYD'nin, Türkiye sınırına paralel şekilde oluşturmak istediği "Kürt Koridoru" planını bozacak.

STRATEJiK ÖNEME SAHİP

DAEŞ'in Rakka ile birlikte en önemli harekat ve toplanma merkezi olan El Bab, örgütün ikmal faaliyetleri bakımından da büyük önem taşıyor. El Bab'ın düşmesi durumunda DAEŞ'in kuzey Suriye'deki tüm ikmal şebekesinin çökeceği ve başta Mare'nin çevresi olmak üzere diğer noktaların ÖSO tarafından daha kolay biçimde ele geçirilebileceği kaydediyor.

9 hedefe 99 atış

TSK, Fırat Kalkanı Harakatı'nın 13. gününde 9 DAEŞ hedefine 99 atışın yapıldığını açıkladı. ÖSO'nun 7 köyün daha kontrolünün ele geçirildiği belirtildi.

Kurtarıcıya büyük sevgi

Fırat Kalkanı harekatında Türkiye'nin desteğiyle ilerleyen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, Cerablus'la Azez arasındaki tüm hattı ele geçirirken, iki yakanın buluşması gerçekleşti. Kandura Beldesi'snde yaşayan sivil halk ÖSO birliklerini sevinç gösterileriyle karşıladı. Halk, ÖSO askerlerine sarılarak teşekkür etti.

Amerika eğitti, DAEŞ'e gitti

Tacikistan'da ABD'nin geçmişte eğitim verdiği özel kuvvetler biriminde albay ve keskin nişancı (sniper) olarak görev yapan, geçen yıl ise terör örgütü DAEŞ'e katıldığını açıklayan Gulmurod Halimov, örgüt tarafından Irak'ta operasyonlardan sorumlu en üst düzey komutanlığa getirildi. ABD geçtiğimiz günlerde Halimov'un başına 3 milyon dolarlık ödül konduğunu açıklamıştı. Interpol de Halimov hakkında kırmızı bülten yayımlamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber