'Rus uçağını ABD'nin bilgisinde FETÖ düşürdü'

AK Parti İstanbul Milletvekili ve anayasa profesörü Burhan Kuzu, Rusya ile krize sebep olan uçağın ABD bilgisi dahilinde FETÖ tarafından düşürüldüğünü öne sürdü.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 13 Ekim 2016 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Rus uçağını ABD'nin bilgisinde FETÖ düşürdü'

AK Parti İstanbul Milletvekili ve anayasa profesörü Burhan Kuzu, Rusya ile krize sebep olan uçağın ABD bilgisi dahilinde FETÖ tarafından düşürüldüğünü öne sürdü. Kuzu, Twitter üzerinden paylaştığı mesajında, "Rus uçağını ABD'nin bilgisi dahilinde FETÖ düşürdü. Bunu anlayan Türkiye, Rusya ile barışarak enerjiden savunmaya dev mutabakata vardı" yazdı.

Türkiye, NATO görevi çerçevesinde Belçika, Almanya, Hollanda ve İngiltere'de görev yapan askeri personellerine 27 Eylül'de mektup göndererek "3 gün içinde Türkiye'ye dönün" talimatı verdi. Emrin yer aldığı elektronik postayı gördüğünü belirten Reuters muhabiri, söz konusu emir yazısının 149 askere ulaştığını kaydetti.

Haberde, Brüksel'deki NATO Genel Merkezi'nde görev yapan 50 personelden geriye sadece 9'unun kaldığı, Türkiye temsil heyetinin bazı toplantılara katılmadığı bilgisi yer aldı. Türkiye'ye geri dönme talimatı alan kimi personelin de emre itaatsizlik ederek Avrupa'da kaçak durumda olduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber