'Memur ya da emekli, maaşının bir kısmıyla oto taksiti ödeyecek güçte'

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 15 Ocak 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, hükümetin seçim ekonomisi uygulamayacağını, başta elektrik olmak üzere gereken alanlarda zam yapmaktan kaçınmayacağını söyledi. Hükümetin özelleştirme konusundaki kararlılığın ve samimiyetini sürdürdüğünü belirten Babacan, Halk Bankası'nın özelleştirme işlemlerinin genel seçimler öncesine kadar tamamlanmasını planladıklarını kaydetti. Babacan, AB konusunda işlerin değiştiğini belirtirken, "Eskiden 'Türkiye, AB'ye ne zaman hazır olacak' diye beklenirdi artık 'AB, Türkiye'yi almaya ne zaman hazır olacak' onu bekleyeceğiz" dedi. Babacan, şu açıklamaları yaptı:

Geçim şartları düzeliyor

Maaşları mukayese edelim: 2002 yılıyla karşılaştırıldığında her kesimin durumu ortalama olarak çok daha iyi bir seviyede bulunuyor. Asgari ücretin satın alma gücü eskisine oranla çok daha yükseldi. En düşük memur maaşlarına bakalım, 2002 yılıyla mukayase edelim. Bugün bir memur maaşının bir bölümüyle, hatta bir emekli maaşının bir bölümüyle otomobil taksidi ödeyebiliyor.

2007'de sıkıntı olmayacak: Dört yıldır nasıl aynı çizgide devam ettiysek 2007'de de devam edeceğiz. Bütçemiz 5. yılında da yüzde 6.5 faiz dışı fazla verecek. İddia ediyorum gelişmekte olan hiçbir ülke beş yıl ard arda bunu tutturamadı. Bu ciddiyetin ve kararlılığın göstergesi. Para politikaları konusunda da Merkez Bankası bağımsızlığının gereği olarak politikalarını sürdürüyor. Temel öncelikleri fiyat istikrarını sağlamak.

Nasıl bir para politikası izlenmesi gerekiyorsa o politika uygulanıyor. Beşinci yılımızda da programımızdan taviz vermeden devam edeceğiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber