Sabancı'dan 9 ayda 3 milyar lira yatırım

Sabancı Holding 2016'nın ilk 9 ayında 1.9 milyar lira kar elde etti. Sabancı CEO'su Kurtul "Bu dönemde 3 milyar TL yatırım yaptık. Son beş senede yapılan yatırım miktarımızsa 22 milyar TL'yi aştı" diye konuştu.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 05 Kasım 2016 01:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sabancı'dan 9 ayda 3 milyar lira yatırım

Sabancı Holding 2016 3. çeyrek mali sonuçlarını açıkladı. Holdingin konsolide satışları; 2016 yılının ilk dokuz aylık döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artarak 25 milyar 551 milyon lira oldu. Net karı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artarak 1.890 milyar TL olarak gerçekleşti. Sabancı Holding'in toplam varlıkları 290 milyar 567 milyon liraya, toplam konsolide özkaynakları ise 22 milyar 530 milyon liraya ulaştı.

5 YILDA 22 MİLYAR LİRA

Mali sonuçları değerlendiren Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul "2016 yılının ilk dokuz ayında oldukça başarılı bir dönem geçirdik. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Sabancı Holding olarak hedefimiz; faaliyet gösterdiğimiz her alanda hızlı büyümeyle içinde bulunduğumuz sektörlerdeki liderliğimizi korumaktır. Bu dönemde 3 milyar TL yatırım yaptık. Son beş senede yapılan yatırım miktarımız ise 22 milyar TL'yi aştı" diye konuştu.

164 MİLYAR MEVDUAT

Holding'in bankacılık faaliyetleriyle ilgili de açıklamalarda bulunan Kurtul, "Akbank'ın yılın ilk 9 ayında yüzde 10 oranında artan toplam mevduatı 164 milyar TL'nin üzerine çıktı" dedi.

Çoklu kanalın meyveleri alınıyor

Sabancı CEO'su sözlerine şöyle devam etti, Carrefoursa satışlarında yüzde 23 artış oldu. Teknosa'da mağaza, ürün ve personelimizi daha verimli hale getirmeye yönelik attığımız adımların yanı sıra çoklu kanal stratejimizin meyvelerini almaya başladık."

4 kişiden 1'inin enerjisini sağlıyor

Enerjisa'nın 2016'nın ilk dokuz ayında başarılı bir performans sergilediğini belirten Kurtul, Sabancı Holding'in enerji alanındaki faaliyetleriyle ilgili "Enerjisa üretim, dağıtım ve satış faaliyetlerinden oluşan üç ana iş kolunda da başarılı çalışmalarını sürdürdü. Bugün geldiğimiz noktada her 4 kişiden 1'inin enerjisini sağlayan Enerjisa, ilk dokuz aylık dönemde faaliyet karını geçen yılın aynı dönemine göre %30'dan fazla artırdı" açıklamasında bulundu.

Yeni otobüs 8 dakikada şarj olacak

Temsa Otobüs'ün ilk 9 ayda satış adedi olarak ihracatını geçen yılın aynı dönemine göre iki katına çıkarıdığı bilgisini veren Zafer Kurtul "Yurtiçi otobüs pazarı seyahat segmentinde geçen yıl %26 iken, 2016 yılının ilk dokuz ayında %37'ye yükseldi. Türkiye'nin %100 yerli ilk elektrikli otobüsünü Aselsan ile ürettik. Önümüzdeki ay içinde bu otobüsümüzün lansmanını yapmayı planlıyoruz. 8 dakikada şarj olma özelliğiyle de dünyada bir ilk olacak" açıklaması yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber