Yavuz Sultan Selim Bulvarı yarın açılıyor

Ankara'nın en kalabalık nüfusa sahip ilçelerinden biri olan Keçiören'in trafiğini yüzde 40 oranında rahatlatması beklenen Yavuz Sultan Selim Bulvarı'nın açılışı yarın gerçekleşecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2016 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yavuz Sultan Selim Bulvarı yarın açılıyor

Ankara'nın en kalabalık nüfusa sahip ilçelerinden biri olan Keçiören'in trafiğini yüzde 40 oranında rahatlatması beklenen Yavuz Sultan Selim Bulvarı (Yeni Keçiören Buvarı) yarın açılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Keçiören'den alternatif bir çıkış sağlanmış olacak.

Selçuklu, Gülhane ve Basınevleri caddeleri kesişiminden başlayıp, 1,2 kilometre uzunluğunda 2'şer şeritli ve çift yönlü olarak Samsun Yolu'na kadar uzanan bulvarın yapımı iki etapta gerçekleştirildi.

Bulvarın birinci etabı olan Basınevleri tarafında, 3 katlı kavşak çalışmaları kapsamında iki köprü bir alt geçit ve bir hemzemin geçit inşa edildi. İkinci etap Samsun Yolu kesişiminde ise bir köprü iki alt geçit olarak düzenlenen bulvar, beş yüz personel,15 iş makinesi ve 50 kamyonun gece, gündüz çalışmasıyla kısa sürede tamamlandı.

Bulvar ile beraber 88 hizmetin açılışının da gerçekleştirileceği törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılması bekleniyor. Açılışı yapılacak hizmetlerin bazıları şöyle:

"Bin 100 kilometre cadde ve bulvar yol açımı, Kazım Karabekir Caddesi yol genişletme çalışması, ANKAPARK giriş köprüsü, ANKAPARK yaya geçiş köprüleri, Hurdacılar 1'inci U köprüsü, TKİ önü yaya üst geçit köprüsü, Havaalanı yolu yaya üst geçidi, 4,4 milyon ton asfalt serimi, çevre ilçelere 5 adet asfalt plenti yapımı, alt geçit ve köprülere dekoratif seramik kaplama, Ankara Kalesi terası ve Kale Konağı yapımı, Batıkent Milli İrade Parkı, Siteler esnafına Mobilya AVM, 1,7 milyon metrekare kaldırım döşemesi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber