İtirafçı olan 5 işadamına tahliye edildi

FETÖ/PDY örgütüne finans sağladıkları gerekçesiyle tutuklanan 8 iş adamı için savcılık "itirafçı" oldukları gerekçesiyle tahliye istedi. Ancak şüphelilerden 5'ini tahliye eden hakimlik 3 şüphelinin verdiği bilgileri yeterli bulmayarak tahliye etmedi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Kasım 2016 20:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
İtirafçı olan 5 işadamına tahliye edildi

Damla GÜLER

"İTİRAFÇI OLDULAR TAHLİYE EDİN"

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgüt, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu mal varlıklarına el koyulan 8 işadamının tahliye edilmesi yönünde Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne talepte bulundu.

İşadamları Y.C., S.K., N.H., M.O., A.R.K., N.E., H.H.A. ve H.U.'nun etkin pişmanlık hükümlerinden faydalandıklarını ve örgüte ilişkin bildiklerini anlattıklarını gerekçe gösteren savcılık bu isimlerin tahliye edilmesini istedi.

5 İŞADAMINA 'İTİRAF' TAHLİYESİ

Talebi değerlendiren Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliği ise talebi kısmen kabul ederek tutuklu işadamları; Y.C., S.K., N.H., M.O. ve A.R.K.'nın tahliyesine karar verdi. Şüphelilerin haklarında tüm delillerin toplandığını belirten hakimlik, tutukluluğun devamının gereksiz olacağına değinerek, "Adli kontrol hükümlerinin haklarında uygulanmasının yeterli olacağı düşüncesiyle" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber