Kayseri'deki saldırı Krokiden çözülmüş

Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlerin bindiği halk otobüsüne terör örgütü PKK'nın 17 Aralık'ta düzenlediği ve 14 Mehmetçiğin şehit olduğu bombalı saldırıyla ilgili 5'i asker 20 kişi tutuklandı. Terörle Mücadele polisleri, 26 günlük çalışma sonrası, 'canlı bomba' Kasım Yıldırımçakar'ın üzerinden çıkan krokideki parmak izinden saldırıyı çözdü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Ocak 2017 02:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kayseri'deki saldırı Krokiden çözülmüş

KAYSERİ'deki saldırıdan sonra İstanbul, Kayseri, Şanlıurfa, Van, Adana ve Diyarbakır'da gözaltına alınan 26 kişiden 5'i asker 20'si tutuklanırken, TEM Şubesi ekiplerinin 26 günlük çalışması, hain saldırının nasıl düzenlendiğini ayrıntılarıyla ortaya çıkardı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi, canlı bomba Kasım Yıldırımçakar'ın üzerinden çıkan krokideki parmak izinden yola çıkarak saldırıyı planlayan kişinin Adana'da doğup büyüyen, PKK'da bomba, silah ve siyasi eğitim alan Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Kenan Çiçek olduğunu belirledi. Çiçek'in bombayı PKK'nın Lice Sorumlusu 'Porsipi' kod adlı İshak Özçaktu'dan aldığı belirlendi. Çiçek, Diyarbakır'da gözaltına alındı.

Polis, Çiçek'in, canlı bombanın bomba yüklü araçla Adana - Kayseri arasında nereden gideceğini Google'den belirleyip krokiyi hazırladığı bilgisine ulaştı.

Terör örgütü PKK'nın uzantısı TAK örgütlenmesinde yer alan terörist, Van Özalp doğumlu, üzerinden 'Mehmet Oluk' adına sahte kimlik ve sürücü belgesi çıkan 26 yaşındaki Kasım Yıldırımçakar'ın 10 Aralık'ta Diyarbakır Lice'den babası İ. Hakkı, annesi Hürriyet Yıldırımçakar ile birlikte Adana'ya geldiği belirlendi.

BEŞİKTAŞ BOMBASININ BENZERİ

Kenan Çiçek, terörist ve ailesini arkadaşı Ümit Kepir'in evinde barındırırken, Kandil'de askeri mühimmat kullanarak, fabrikasyon olarak RDX ve PETN maddelerinden hazırlanmış TNT ile güçlendirilmiş, İstanbul Beşiktaş'taki saldırıda kullanılan bombanın bir benzerini, engelli Ümit Kepir'in evine koydu.

Çiçek, daha sonra Adana'da bombayı yüklemek için otomobil çalmak istedi. Başaramayınca Şanlıurfa'dan hırsız S.T.'ye 63 K 1709 plakalı aracı çaldırdı. Şanlıurfa'dan çalınan aracın kapısının açık olduğu, anahtarının paspas üzerinde bırakıldığı, aracın kolaylıkla çalındığı, orijinal anahtarı ile çalıştırılıp, Adana'ya getirildiği belirlendi. Kayseri polisinin Makine Mühendisleri Odası'ndan aldığı raporla, bu durum kesinlik kazandı.

Canlı bomba Yıldırımçakar, 4 gün kaldığı Ümit Kepir'in yanından Ekrem Uğur'un yanına geçti. Yıldırımçakar, Kepir ve Kenan Çiçek'in sevgilisi Elzem Şırnak'ın yanına gidip gelerek, saldırının planını kağıda dökerek, üzerinde çalıştı.

Çalıntı LPG'li araç, Adana'da Sarıçam, Kozan, İmamoğlu ilçeleri üçgenindeki ormanlık alana getirildi. Çiçek ve Yıldırımçakar bombayı araca yükledi. Bu arada, 71 EU 595 ikiz sahte plaka, İstanbul'da Murat Talan tarafından basıldı. Trafik ve sigorta belgeleri Sait Karabulut tarafından düzenlendi.

Bombalı saldırıdan sonra Kenan Çiçek, kendi ailesi ve bombacının anne- babasıyla Diyarbakır'a gitti. Kayseri polisi, canlı bombanın üzerinden çıkan krokideki parmak izinden yola çıkarak Çiçek'e ve Adana'daki arkadaşlarına, İstanbul'daki sahtecilik şebekesine, Kayseri'de 1'inci Komando Tugayı'ndaki 3 bin askerin telefon kayıtlarından da örgüte bilgi aktaran 5 askere, otobüs sahibi ve sürücüsüne ulaştı.

ASKERLERDEN BİLGİ ALARAK HAZIRLAMIŞ

Terörist Kenan Çiçek, 1. Komando Tugayı'nda askerlik yapan 5 askerden aldığı bilgiler doğrultusunda, kroki hazırladı. 16 Aralık akşamı krokiyi alan canlı bomba Kasım Yıldırımçakar, Şanlıurfa'dan çalınan ve ikiz plakalı araçla, Adana üzerinden Gaziantep- Kahramanmaraş otoyolundan önce Kayseri Sarız'a geldi. Malatya- Kayseri yoluna çıkarak Pınarbaşı'nda bir akaryakıt istasyonundan LPG aldı. Tüm belgeleri tamam olan ve arka koltuğun altına bomba yerleştirilmiş araçla 17 Aralık saat 01.30- 02.00 sıralarında Kayseri kent merkezine ulaştı. Terörist, Talas'ta çarşı izinine çıkan askerlerin içinde bulunduğu 2 halk otobüsünün güzergahının bulunduğu Komando Caddesi'ne yakın boş bir arazide aracını park etti. Geceyi burada geçirdi. Terörist, sabah saatlerinde 20 kiloluk bombayı, PKK sempatizanı olduğu anlaşılan Hamit Eroğlu'nun kullandığı 38 AB 180 plakalı otobüse solundan yaklaşarak patlattı. 14 Mehmetçik şehit oldu, 56'sı yaralandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber