Unakıtan: Halkbank'ın halka arz yoluyla özelleştirilmesinde fayda var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2007 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Halkbank'ın, halka arz yoluyla özelleştirilmesine başlamakta büyük fayda olduğuna inanıyoruz.

Türk milletinin menfaati bu yönde" dedi.

Unakıtan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna gelişinde, gazetecilerin, Türkiye Halk Bankası hisselerinin yüzde 25'inin halka arzına ilişkin sorularını yanıtladı.

Özelleştirme İdaresinden, Halkbank konusunda daha önce "blok" ya da "şu şekilde..." satış olacak diye bir açıklama yapılmadığını ifade eden Unakıtan, Türk milletinin menfaatinin, değişen şartlara uygun olarak nerede olduğu konusunda hesap yaptıklarını kaydetti. Unakıtan, "Yaptığımız hesaplar, şu anda uyguladığımız bu satış sisteminin daha doğru olacağını gösteriyor. Bunu tercih ettik. Özelleştirme İdaresi de bu hususta karar verdi" dedi.

Halka arzı yılın ilk yarısında tamamlamayı düşündüklerini ifade eden Unakıtan, şimdi piyasaların fevkalade iyi; Türkiye'ye de büyük bir ilgi olduğunu kaydetti.

Borsanın derinliğinin artırılması gerektiğini anlatan Unakıtan, "Sığ borsada spekülasyon çok fazla olur. Borsaların derinliğini artırmamız icap ediyor. Türkiye'nin ekonomisini bir bütün olarak almamız icap ediyor.

Halkbank'ın, halka arz yoluyla özelleştirilmesine başlamakta büyük fayda olduğuna inanıyoruz. Türk milletinin menfaati bu yönde. Biz de bu yönde karar verdik" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber