AFAD: 2 köydeki evlerde hasar var. Can kaybı yok

AFAD Adıyaman İl Müdürü Altuğ: - "2 köydeki evlerde hasar var. Can kaybı yok"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2017 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AFAD: 2 köydeki evlerde hasar var. Can kaybı yok

Adıyaman Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürü Osman Ertuğrul Altuğ, Samsat ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle 2 köydeki evlerde hasar oluştuğunu, can kaybı ise olmadığını bildirdi.

Altuğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Samsat'taki depremin ardından ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Depremin ardından Vali Abdullah Erin başkanlığında kurulan kriz masası olarak çalışmalarının devam ettiğini aktaran Altuğ, "2 köydeki evlerde hasar var. Can kaybı yok. Bölgeye ekiplerimizi sevk ettik. Görevlilerimiz bölgede çalışmalarını sürdürüyor." dedi.


AFAD Başkanı Halis Bilden, Adıyaman'ın Samsat ilçesindeki depreme ilişkin, "Şimdiye kadar can kaybı ya da ciddi bir yaralı yok. İki köyümüzde biraz hasar görünüyor. 6 ilden arama kurtarma birlikleri sevk ettik." dedi.

Bilden, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saat 14.07 sıralarında merkez üstü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olan 5,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini ardından birkaç artçı sarsıntının kaydedildiğini ifade etti.

Artçıların bir süre devam edeceğini ancak etkisinin 4'ün altına gerilediğini aktaran Bilden, şunları kaydetti:

"Şimdiye kadar can kaybı ya da ciddi bir yaralı yok. İki köyümüzde biraz hasar görünüyor. 6 ilden arama kurtarma birlikleri sevk ettik. Ayrıca AFAD mobil tırını da bölgeye yönlendirdik. Battaniye ve gerekli araç gereç ihtiyacını giderdik. Vatandaşlarımızdan ricam bir süre çatlamış evleri kullanmamaları yönünde. Bunu Çanakkale'de de söylemiştik. Adıyaman valisi, belediye başkanı ve Samsat kaymakamımızla sürekli irtibat halindeyiz. Biz de durumu yerinde görmek üzere ekibimizle birlikte yola çıktık."

Adıyaman'da bir okulda ve minarelerde çatlamalar var

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Samsat ilçesindeki depremle ilgili, "En büyük tesellimiz şu ana kadar Allah'a şükür can kaybımız olmamasıdır. 28-30 yaralı vatandaşımız var, hepsi ayakta taburcu edilebilecek durumda." dedi.

Erin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saat 14.07'de meydana gelen depremin özellikle Samsat'ta etkili olduğunu ancak Adıyaman'da da hissedildiğini söyledi.

Depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Erin, devlet olarak ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.

Vali Erin, şöyle devam etti:

"En büyük tesellimiz şu ana kadar Allah'a şükür can kaybımız olmamasıdır. 28-30 civarı yaralı vatandaşımız var, hepsi ayakta taburcu edilebilecek durumda. 4-5 köyde 20'ye yakın eski köy evi yıkıldı. Geri kalan bazı yerlerde de hasar oluştu. Depremden etkilenenler için bu gece önemli. Biz de her türlü önlemi aldık. Tam bir seferberlik halindeler, bu gece ve yarın için önlem alındı. AFAD Başkanlığı da depremzedelerin battaniye, çadır, yemek ve gıda ihtiyacı için her türlü önlemi aldı. Yıkıntı ve hasar için gerekli çalışmalar yapılıyor. Geçmiş olsun."

Erin, vatandaşların sosyal medyada yer alan haberlere itibar etmemeleri gerektiğini de belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber