7 bürokrata karşı 176 milletvekili

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 16 Şubat 2007 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti, 7 bürokratın görev yaptığı Yeniden Yapılandırma Kurulu üyelerinin görev süresinin bitmesi için 176 imzalı kanun teklifi hazırladı.

AK Partili vekiller, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bünyesindeki "Yeniden Yapılandırma Kurulu" üyelerine savaş açtı. 176 vekilin imzaladığı teklifle, kurulun 7 üyesinin görev süresi sona erdiriliyor. Teklif sahibi Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş, "Yedi bürokrat, hiçbir iş yapmadan devletten para alıyor. Buna dur demek için teklif verdim. Bu kadar arkadaşın destek vermesi de teklifimizin önemini ortaya koyuyor" dedi. TBMM Başkanlığı'na verilen kanun teklifiyle kurul üyeleri Adem Şahin (Sanayi Bakanlığı Müsteşarı), Prof. Burhan Aykaç (Gazi Üniversitesi), Tuğrul Yemişçi (İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı), Cumali Doğru (Adana Çiftçiler Birliği Başkanı), Yıldız Soykan (Hazine Müsteşarlığı KİT Genel Müdür Yardımcısı), Burhan İşler (Eski Ant-Birlik Genel Müdürü) ve Çukobirlik Yönetim Kurul Başkanı Hamza Öztürk'ün görev sürelerinin sonlandırılması isteniyor.

KURUL NE İŞ YAPIYOR?

Yeniden Yapılandırma Kurulu, Tarım Satış Kooperatif ve Birlikleri'nin etkin bir şekilde çalışma yapması için kuruldu. 2000 yılında oluşturulan kuruldaki 7 üyenin görev süresi 4 yıl olarak belirlenmişti, ancak 2005 yılında yapılan değişiklikle, görev süresini düzenleyen geçici madde kaldırıldı. Böylece kurul üyelerinin görevi 'süresiz' hale geldi. AK Partililer'in hazırladığı kanun teklifinde, "Bu kanun yürürlüğe girdiği tarihte mevcut Yeniden Yapılandırma Kurulu üyelerinin üyelikleri sona erer. Yerlerine en çok iki yıl görev yapmak üzere yenileri seçilir" düzenlemesi yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber