'İhraç edilen, avukat olamaz kararı'

KHK'yla ihraç edilen akademisyene: OHAL bitene kadar avukat da olamazsın!

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 09 Mart 2017 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'İhraç edilen, avukat olamaz kararı'

Ankara Barosu, son KHK ile üniversiteden ihraç edilen akademisyen Dr. Cenk Yiğiter'in yaptığı avukatlık stajı başvurusunu "hakim, savcı ve memur olamayanlar, avukat da olamaz" gerekçesiyle olağanüstü hal bitene kadar geçerli olmak üzere, geri çevirdi.

Olağanüstü hal KHK'sı ile Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyeliğinden ihraç edilen Dr. Yiğiter, avukatlık stajı yapmak için Ankara Barosu'na başvurdu.

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, KHK'daki "dolaylı da olsa kamu görevi alamaz" hükmünü hatırlatarak "Avukatlık da bir kamu görevidir. Avukatlık Kanunu'nun 5. maddesine göre hakim, savcı ve memur olamayan kişi aynı zamanda avukat da olamıyor. Biz Cenk Yiğiter'in başvurusunu tamamen reddetmedik. OHAL bitene kadar talebinin yerine getirilemeyeceğine hükmettik. OHAL kalkarsa dosyası incelemeye alınır. OHAL kalktığında KHK de ortadan kalkmış olacağı için sorun kalmaz" dedi. Dr. Yiğiter ise yaptığı açıklamada "İhraçlardan sonra 'Üniversitelerden elinizi çekin' diye bildiri yayımlayan Baro Yönetimi, bir hukuk dışı OHAL aparatına dönüşmüş durumda. Sivil ölü haline getirilmemizin suç ortağı oldular" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber