Gözlükten kurtulmak isterken kör oluyordu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2007 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de özel bir hastanede Opr. Dr. Ö.S. tarafından gerçekleştirilen ameliyat sonrası, görme yetisini yüzde 90 kaybettiğini iddia eden Funda Kalfa (52), 1 yıldır eski sağlığına kavuşmak için mücadele veriyor.

Yakını görmede problem yaşadığı için ameliyat olduğunu belirten Kalfa, ameliyat sonrası gözlerinin yakını hiç göremediği gibi, uzağı görme işlevini de yitirdiğini ileri sürdü.

Geçen yıl Şubat ayında, yaşa bağlı olarak gelişen yakını görme problemini gidermek için Conductive Keratoplasty (CK) yöntemiyle ameliyat olan Funda Kalfa, bu yöntemin İzmir'de ilk kez kendisine uygulandığını belirterek, "Uzağı görmede hiçbir problemim yoktu. Tek problemim yaşa bağlı olarak yakını çok net görememekti.

Zaten bu yöntem görme bozukluğu olmayan fakat yaşa bağlı olarak yakını görme problemi yaşayan insanlar üzerinde uygulanıyor. Ben de gözlüklerimden kurtulmak için bu ameliyatı olmaya karar verdim. Çünkü bana bu ameliyat sonrasında 5 yıl boyunca pırıl pırıl göreceğim söylendi ve doğal olarak bu durum bana çok cazip geldi.

Ama bırakın pırıl pırıl görmeyi, ameliyat sonrası görme yetimi neredeyse tamamen kaybettim. Zaten daha sonra gittiğim doktorlardan da öğrendim, tedavinin ömrü beş yıl değilmiş, bir yılmış. Beni resmen deneme tahtası olarak kullandılar" dedi.

Bir yıldır eski göz sağlığına kavuşmak için çalmadık kapı bırakmadığını belirten ameliyat mağduru Funda Kalfa, yöntemin yanlış uygulanmasından dolayı görme yetisini yitirdiğini iddia ederek, "Bir yıldır çalınmadık kapı bırakmadım, doktor doktor gezdim ve daha yeni yeni iyileşmeye başladım. Ameliyattan önce uzağı görmede hiçbir problemim yoktu, yüzde 100 görüyordum. Ameliyat sonrası ise yüzde 90 görme kaybına uğradım. Bir yıldır gördüğüm tedaviler sonucu iyileşme sağlandı. Şimdi yüzde 80 görebiliyorum, yani yüzde 20 görme kaybım yine var. Ama doktorlar bunun ömür boyu böyle olacağını, daha fazla bir iyileşme sağlanamayacağını söyledi. Ben yanlış uygulama kurbanıyım" diye konuştu.

Ameliyat sonrasında ameliyatı yapan Ö.S'nin tek kolunun olmadığını fark eden Kalfa, araştırmaları sonucu tekniğin uygulanmasında el becerisinin önemli olduğuna yönelik bilgiler edindiğini söyledi. Bir yıl boyunca bu olay nedeniyle maddi manevi yıprandığını dile getiren Kalfa, hakkını sonuna kadar arayacağını belirterek, "Tedavi için sürekli İstanbul'a gidip geldim. Hem maddi, hem de manevi olarak çok yıprandım. Resim yapamadım, araba kullanamadım, kitap okuyamadım ve daha bunun gibi birçok şey daha. Bu olayı herkesin duymasını istiyorum. Çünkü hiç kimsenin benim yaşadıklarımı yaşamasını istemem. Bence gözlük takanlar gözlüklerinden vazgeçmesinler. İnsan her şey daha güzel olsun diye düşünürken tam tersi olabiliyor çünkü" dedi.

Hastane yönetimi ve doktor ise gazetecilerle iddialarla ilgili görüşmeyi kabul etmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber