'Hükümetimiz daha ne yapsın?'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2007 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa, yeni açılan 15 üniversiteye rektör atanmayışının kendilerinden kaynaklanmadığını belirterek, "Biz, üzerimize düşeni yaptık. Bizim yaptığımız düzenlemelere karşı çıkanlar üniversitelere rektör atayamadılar" dedi.

Bir dizi inceleme ve gezilerde bulunmak üzere geldiği seçim bölgesi Ordu'da parti binasında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran AK Parti Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa, yeni açılan üniversitelere hala rektör atanmayışının siyasi iradeden kaynaklanmadığını belirtti.

Gereken yasal düzenlemeleri yaptıklarını ancak Cumhurbaşkanlığı'na ve YÖK'e kabul ettiremediklerini belirten Fatsa, "Biz yeni bir yöntem denemedik. Bir boşluk var, yasa düzenlemesi yapıyoruz, kabul edilmiyor, YÖK'de de bir şey yapılmıyor. Bizden kaynaklanan bir şey yok. Geçmişten bugüne kadar uygulanan ve sonuç alınan uygulamayı yaptık. Geçmişte bu uygulamaları kendilerine hak görenler ve bunu doğru kabul edenler, bu uygulamayı AK Parti için hak olarak görmemişlerdir. Bizim yaptığımız düzenlemelere karşı çıkanlar üniversitelere rektör atayamıyorlar. Ortada bir yasal boşluk var ve üniversiteler kurumsallaşamadıkları için ayrılan ödenekleri de kullanamıyorlar. Siyasi irade, yapılması gereken yasal düzenlemeyi yaptı. Biz daha ne yapabiliriz?" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Fatsa, yeni bir şey denemeyeceklerini, anayasanın gerektirdiği tüm kuralları uygulayacaklarını kaydetti. Fatsa, "Geçmişte cumhurbaşkanları nasıl seçilmişse aynı gelenekler uygulanacaktır. Bizim için bir problem yok. Ama birileri bunu problem ediyorsa kendi sorunudur. Kimsenin kimseye 'sen aday olma, olmaya hakkın yok' gibi bir şey deme hakkı ve keyfiyeti yoktur. Bu hakkı veren milletin kendisidir" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber