15 Temmuz'a özel anma

FETÖ'cü teröristlerin darbe girişimi, yıldönümünde Türkiye genelinde etkinliklerle anılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 21.00'de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şehitler abidesinin açılışını yapacak. Erdoğan, TBMM'nin bombalandığı saatte Meclis'te olacak ve Külliye'deki sabah namazıyla o günkü program tamamlanacak

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 21 Haziran 2017 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
15 Temmuz'a özel anma

Fazlı Şahan

AK Parti, 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminin yıldönümünde Türkiye genelinde yapılacak anma etkinliklerinin hazırlıkları için startı verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında önceki gün gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında 15 Temmuz anma ve etkinlikleri için yapılacak çalışmalar ele alındı. Erdoğan, anmalar için azami hassasiyet ve gayret gösterilmesi yönünde talimat verdi. AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre; MYK'da Türkiye genelinde sürecek etkinliklerin yanı sıra o geceye özel programların hazırlanması kararlaştırıldı. 15 Temmuz Destanı adı verilen taslak programın şöyle işlemesi bekleniyor:

İLK DURAĞI ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ

Görsel canlandırmanın yapılacağı 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan saat saat darbenin sembol yerlerinde bulunacak. Vatandaşlara hitap edecek olan Erdoğan'ın ilk durağı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olacak. Erdoğan, o gün 15 Temmuz Şehitler Abidesi'nin resmi açılışını gerçekleştirecek. FETÖ'cüler tarafından köprü saat 21.00'de kesilmişti. Erdoğan'ın da o saatte köprüde olacağı bildirildi. Ardından Ankara'ya hareket edecek olan Erdoğan'ın ikinci durağı TBMM olacak. Erdoğan, darbe gecesi TBMM'ye ilk bombanın atıldığı saat 02.37'de ise Meclis'te olacak. Meclis protokol girişinin önünde düzenlenecek törende Erdoğan'ın bir konuşma yapması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber