FETÖ'den Afrika'da okul oyunu

Türkiye'nin baskılarıyla Afrika'da da köşeye sıkışan FETÖ, Angola'da bulunan okulunu ülkenin en büyük uluslararası yatırım firması ABO Capital'e sattı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 03 Temmuz 2017 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'den Afrika'da okul oyunu

Emre ÖZTÜRK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her platformda FETÖ'nün yapılandığı ülkelere yaptığı çağrılar örgütü yen bir oyuna itti. FETÖ Afrika'daki okullarını bulunduğu ülkedeki büyük şirketlere satmaya başlayarak hükümetlerin okulları kapatmasının önüne geçmeye çalışıyor.

Petrol firması devreye girdi

Merkezi ABD'de bulunan Cision haber ağının verdiği habere göre Angola'nın Başkenti Luanda'nın güneyinde yer alan Benfica kentindeki Complexo Escolar Privado Internacional (CEPI) FETÖ okulunu ülkenin en büyük uluslararası yatırım firması ABO Capital'in satın aldığını duyurdu. Haberde şirketin CEO'su Zandre Campos'un açıklamalarına da yer verildi. Campos açıklamasında satın almaya ilişkin komik bir açıklama yaparak Afrika'nın özellikle petrol gelirlerini yükseltmesi için eğitimli işgücüne ihtiyacı olduğunu ve CEPI'nin çok iyi eğitilmiş öğrencilere sahip olduğunu söyledi.

Hiç eğitim yatırımı yapmamış

2007 yılında kurulan FETÖ'ye ait ilkokuldan nasıl olup da petrol alanında kalifiye işgücü çıkartılacağına ilişkin açıklama bile yapamayan okulun ABO firması tarafından kampusunun ve öğrenci kapasitesinin büyütüleceği de açıklandı. ABO firmasının geçmişte hiçbir eğitim yatırımı yapmamış olması da ayrıca dikkat çekti. Zandre Campos açıklamasında ileride CEPI bünyesinde üç okul daha açmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

El konulmasını engelliyorlar

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Etiyopya'da bulunan başta Nejashi Ethio-Turkish International Schools olmak üzere 6 FETÖ okulunun Almanya kökenli eğitim yatırımcılarına satıldığını AKŞAM, duyurmuştu. Böylece FETÖ'nün yalnıza Avrupalı ülkelerdeki işadamlarına değil okul açtığı ülkelerdeki büyük şirketlere de okullarını satarak kapanmalarının ve bu ülkeler tarafından el konulmasının önüne geçmek için çalıştıkları ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber