15 Temmuz, Türkiye'yi kontrol altına alma planıdır

Uluslararası Hukukçular Birliği: - "15 Temmuz darbe teşebbüsü, Türkiye'yi yeniden kontrol altına alma planıdır. Ancak halkımız, tanklara, toplara, uçaklara çıplak elleriyle direnmiş, darbecileri hezimete uğratmıştır"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2017 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
15 Temmuz, Türkiye'yi kontrol altına alma planıdır

Uluslararası Hukukçular Birliği, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün Türkiye'yi yeniden kontrol altına alma planı olduğunu, ancak halkın tanklara, toplara, uçaklara çıplak elleriyle direnerek darbecileri hezimete uğrattığını bildirdi.

Uluslararası Hukukçular Birliğinin Genel Sekreter Necati Ceylan imzasıyla yaptığı yazılı açıklamada, darbe girişiminin arkasında ABD ve bazı Avrupa ülkeleri olduğu öne sürülerek, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) taşeron olarak darbe girişiminde görev yaptığı ifade edildi.

Darbe girişiminde yer alan binlerce FETÖ mensubunun yurtdışına kaçtığına işaret edilen açıklamada, terör örgütünün elebaşı Fetullah Gülen ve üst düzey yöneticilerinin, başta ABD olmak üzere, Almanya, Hollanda ve İngiltere'ye sığındığı hatırlatıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin, halkın iradesine yönelen alçakça bir saldırı olduğu vurgulanan açıklamada, "Dünyadaki bütün darbeler ve darbe teşebbüsleri, küresel bir planın parçası olduğu gibi, 15 Temmuz darbe teşebbüsü de küresel bir planın parçasıdır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Türk halkının 2002 seçimlerinde 28 Şubat darbecilerini tasfiye etmesine rağmen bu darbenin aktörlerinin daha kapsamlı hazırlıklar yapmaya başladığına işaret edilerek, şunlar kaydedildi:

"15 Temmuz darbe teşebbüsü, Türkiye'yi yeniden kontrol altına alma planıdır. Ancak halkımız, tanklara, toplara, uçaklara çıplak elleriyle direnmiş, darbecileri hezimete uğratmıştır. 15 Temmuz darbe teşebbüsü, bizlere düşmanın hiç uyumadığını, yerel taşeronları eliyle sürekli yeni planlar ve entrikalar peşinde olduğunu göstermiştir. Küresel güçlerin, küresel baronların planlarını geçersiz hale getirmek için mazlumların birbirine kenetlenmesi, güçlerini birleştirmesi ve daha fazla çalışması gerekmektedir. Bizler 15 Temmuz darbesini asla unutmayacağız. Bu darbeyi planlayan küresel güçleri ve onlara taşeronluk yapan, halkına kurşun sıkan, Meclisini bombalayan alçakları ifşa etmeye devam edeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber