Uzmanlıklarını tamamlayan 190 hekimin büyük çoğunluğu doğuya atandı

Haber Giriş : 25 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki uzman hekim sıkıntısı çözmek için harekete geçti. Uzmanlıklarını tamamlayan 190 hekimin atamaları yapıldı.

Bakanlığın eğitim ve araştırma hastanelerinde uzmanlık eğitimlerini tamamlayan hekimlerin yeni görev yerlerini belirleyen kuralar çekildi. Kura sonucu atamaların büyük bölümü Doğu illerine yapıldı.

Bilgisayar kurasıyla açıktan atama
Sağlık Bakanlığı Doğu ve Güneydoğu illerindeki uzman hekim açığı nedeniyle bu kez açıktan atama yaptı. Eğitimini tamamlayıp 31 mart tarihinden önce uzmanlıklarını alan 190 hekim, yeni görev yerlerinin belirlenmesi için bilgisayar kurasına girdi.

Bilgisayar kurasına 97 doktor kendi isteğiyle başvurdu. Kalan 93 hekimin kuraları ise, gıyaben çekildi çünkü halen asistan kadrosunda çalışanların kuraya katılmaları zorunluydu.

Atamaların çoğu Doğu ve Güneydoğu illerine
Kura seçenekleri arasında sunulan illerin çoğunun Doğu ve Güneydoğu illeri olduğunu açıklayan Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürü Yardımcısı Atilla Toros, sağlık hizmetlerinin ülke genelinde dengeli dağılımını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Toros'un "formlarda hekimlere sunulan beş tercih esas alınacak" sözlerine karşın, kura sonrası hekimlerin bazıları sonuçlara tepki gösterdi.

Hekimler sonuçlara itiraz etti
Üç ya da beş tercih yapmasına rağmen tercihlerinden birine değil de, bir başka ile atanan hekimler kuraya itiraz etti. Yetkililer durumu, aynı yere birden fazla kişinin başvurması halinde yeri bilgisayarın belirlediğini söyleyerek açıkladı.

Ancak itirazlar fayda etmedi? Salondaki itiraz sesleri bir süre sonra yerini Tunceli ya da Batman gibi illere atanan hekimlerin ve ailelerinin gözyaşlarına bıraktı.

Pratisyen hekim ataması da yapıldı
Aynı kura ile Hakkari, Iğdır, Şırnak ve ilçelerindeki yedi sağlık ocağına da bakanlık personeli olan ve tıp fakültesini bitirip ilk kez çalışacak az sayıda pratisyen hekimin ataması yapıldı.

cnn

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber