MEB, dört yıl içinde 554 bin bilgisayarı okullara gönderdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2007 14:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MEB'DEN TEKNOLOJİ ATAĞI

Bilişim teknolojilerindeki gelişmeleri eğitime yansıtmak amacıyla çalışmalar yapan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), son dört yıl içinde 554 bin bilgisayarı okullara gönderdi.

Bakanlığın illere gönderdiği bilgisayarların önemli bir kısmı 'Bilgisayarlı Eğitime Destek' kampanyasından tedarik edilirken, geri kalanlar kamu kaynakları ile karşılandı. MEB'in gönderdiği bilgisayarla birlikte eğitim kurumlarında teknolojik gelişmelere paralel olarak dersler sürdürülüyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), teknolojiyi en yakından takip eden ve bunu okullarda uygulatan kamu kurumlarının başında geliyor. MEB, bu amaçla bugüne kadar, bütün eğitim kurumlarının ADSL ile internete bağlanması, sınavlara ilişkin bütün başvuruların internetten yapılması, okullara Bilişim Teknolojisi Sınıfları kurulması, eğitim portalı, internet sitelerine belli bir standart getirilmesi gibi çalışmalar hayata geçirdi. MEB, bu çalışmalara altyapı oluşturulması amacıyla okullara rekor düzeyde bilgisayar gönderildi. Bakanlık, eğitim kurumlarının hizmetinde kullanılmak üzere son dört yıl içinde toplam 554 bin bilgisayarı illere gönderdi. Kendi alanında bir ilk olan çalışmayla birlikte okullarda bilişim teknolojilerindeki gelişmeler doğrultusunda eğitim yapılıyor.

EN ÇOK BİLGİSAYAR İSTANBUL'DA

Yeni gönderilen bilgisayarla birlikte Adana'daki sayı 10 bin 509'a çıkarken, Adıyaman'da 3 bin 271 oldu. Bilgisayar sayısı en çok olan il İstanbul oldu. İstanbul 59 bin 597 bilgisayarla en ön sırada bulunurken, onu 23 bin 676 adet ile Ankara izliyor. Üçüncü sıradaki İzmir'deki bilgisayar sayısı ise 22 bin 731 oldu. Diyarbakır'da 5 bin 616 bilgisayar bulunurken, Bursa'da 13 bin 226 bilgisayar ile eğitim öğretim sürdürülüyor. Denizli'de 7 bin 587 bilgisayarla hizmet verilirken, Çorum'da 4 bin 373 bilgisayarla eğitim öğretim başarılı bir şekilde sürdürülüyor. Hakkari'deki bilgisayar sayısı yeni gönderilenlerle birlikte bin 490'a çıkarken, Kahramanmaraş'ta 6 bin 312 adetle eğitim veriliyor. Kayseri ilindeki bilgisayar sayısı 10 bin 266'ya çıkarken, Kocaeli 9 bin 112 oldu. Konya'daki bilgisayar sayısı 12 bin 763'e çıktı. Son dört yıl içinde Trabzon'daki bilgisayar sayısı 6 bin 915'e yükselirken, Van'daki eğitim kurumlarında kullanılan bilgisayar adedi 4 bin 293 oldu.s Yozgat'ta eğitimin hizmetinde kullanılan bilgisayar sayısı 4 bin 865 olurken, Malatya'daki rakam 6 bin 195'e yükseldi. Bakanlığın illere gönderdiği bilgisayarların önemli bir kısmı "Bilgisayarlı Eğitime Destek" kampanyasından tedarik edilirken, geri kalanlar kamu kaynakları ile karşılandı. Yeni bilgisayarla birlikte bilişim teknolojilerindeki gelişmeler doğrultusunda eğitim öğretim başarılı bir şekilde sürdürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber