TCDD tren istasyonları ve 500 büyük garı kiraya verilecek

Haber Giriş : 30 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD), tren istasyonları ve 500 büyük garları kiraya vermeye karar verdi. İstasyon alanlarındaki mevcut yapıların yeniden düzenlenmesi ve özel sektör eliyle işletilmesi için çalışma başlatıldı.

Gar ve istasyonların Avrupa standardına yüksetilmesi amacıyla hazırlanan projeye göre, bu alanlar demiryolu işletmeciliği için gerekli tesislerin yanında, kentte yaşayanların sosyal, kültürel ve ticari ihtiyaçlarını karşılayabilen mekan ve aktivitelerin yeraldığı, sirkülasyonun yüksek olduğu merkezler haline dönüştürülecek.

Birçoğu cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan tren istasyonları da orijinal mimariye uygun olarak kiralayan kişi ya da kurumlara restore ettirilecek. İstasyonlara talip girişimciler gar ve istasyon sahalarını kiralamak için TCDD Taşınmaz Mallar Dairesi Başkanlığı'na yazılı olarak başvuruda bulunacaklar.

Haydarpaşa, Sirkeci, Ankara, Kayseri, Eskişehir, Uşak, Erzurum, Sivas, Afyon, Diyarbakır, İzmir, Adapazarı, Samsun, Amasya, Kars, Zonguldak gibi istasyonların alıcı bulmakta güçlük çekmeyeceği ifade ediliyor. Kiralama süreleri 10, 20, 30 ve 49 yıllık şeklinde değişebilecek. Kiralamadan istenilen sonuç alınırsa, bazı istasyonların satışı da gündeme gelecek.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber