Turkcell, numara taşınabilirliğe hazırlanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2007 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turkcell Şebeke Operasyonları ve Regülasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, numara taşınabilirliği konusunda en hazırlıklı, en iyi hizmeti sağlayacak şirket olduklarını belirterek, "Bir tarafta davamızı açtık ama öbür tarafta yine en hazır biz olacağız" dedi.

Terzioğlu, 1998 yılında yapılan lisans anlaşmasına göre 530'dan 539'a kadarki numara bloğunun 25 yıllığına Turkcell'e tahsis edildiğini hatırlatarak, bunun kazanılmış bir hak olduğunu ve yönetmelikte bu kazanılmış hakkın ihlal edildiğini düşündükleri için dava açtıklarını kaydetti.

Şirket olarak aslında çok basit birşey yaptıklarını ve hukuki haklarını korumak için dava açtıklarını dile getiren Terzioğlu, davanın sonucunda yargı nasıl karar verirse öyle davranacaklarını söyledi.

1998'da verilen lisansın 2G ile ilgili olduğunu anımsatan Terzioğlu, "Ama yeni bir ihalede yeni numara bloklarında baştan bir şart konursa, firmalar da bu şartı baştan kabul edip girerse zaten söylenecek laf yok" dedi.

İlter Terzioğlu, numara taşınabilirliğinde hazırlıklarını yaptıklarını belirterek, "Numara taşınabilirliğinde yine de en hazırlıklı şirket, en iyi hizmeti, en iyi altyapıyı sağlayacak şirket biz olacağız. Orada bir ikilem varmış gibi hissedildi. Bu ikisi aslında çok net şeyler. Bir tarafta davamızı açtık tamam, ama öbür tarafta yine en hazır biz olacağız. Burada çok büyük bir ekip bu konuda çalışıyor" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber