Matematik Olimpiyatlarına hazırlanan öğrenci öldü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2007 19:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 13 yaşındaki öğrencinin trafik kazasında hayatını kaybetmesi, okul arkadaşlarını üzüntüye boğdu. Matematik Olimpiyatları'na hazırlandığı belirtilen başarılı öğrencinin sırası güllerle donatılırken, acı olayın ardından okul yetkilileri, kazanın meydana geldiği yolda acilen önlem alınmasını istedi.

Vatan İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Faruk Ünal (13), okula gitmek üzere caddede karşıdan karşıya geçmek isterken, hızla gelen bir otomobilin altında kalarak hayatını kaybetti. Okulda çok sevilen küçük Faruk'un kazada hayatını kaybetmesi, arkadaşlarını ve öğretmenlerini üzüntüye boğdu. Öğretmenler ve öğrenciler, yakalarına Faruk'un fotoğrafını takıp sırasına güller bıraktı. Öğretmeni ve arkadaşları, Faruk'un çok efendi, terbiyeli, aynı zamanda okul ikinciliği ve ilçe dördüncülüğü gibi başarılara sahip bir öğrenci olduğunu ifade ederek, acı haber karşısında derin üzüntü içinde olduklarını söyledi. Okul yetkilileri ve öğrenciler, kazanın meydana geldiği yolda acilen önlem alınmasını istedi.

Küçük Faruk'un Atak Koleji'nde yapılacak olan Matematik Olimpiyatları'na katılacağını söyleyen amcası Salih Ünal, "Sadece bir buçuk yıl içinde akrabalarımızdan 3 kişi kaza geçirdi ve 2'si hayatını kaybetti. Her gün Gazi YİBO'ya ve Vatan İlköğretim Okulu'na giden binlerce öğrenci bu yoldan geçiyor. Yetkililerden önlem alınmasını istiyorum. Bizim canımız yandı, başkasının canı yanmasın" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber