Sezer'den anayasa paketine veto sinyali

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 16 Mayıs 2007 08:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Cumhurbaşkanı Sezer, onayını bekleyen Anayasa değişiklik paketini veto edeceğinin ilk sinyalini dünkü kabullerinde verdi

CUMHURBAŞKANI Ahmet Necdet Sezer, onay için masasında bekleyen Anayasa değişiklik paketinin ?sandığa yetişmeyeceği'ni belirterek veto sinyali verdi. Sezer, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin veda ziyaretleri kapsamında dün de, Türkiye Emekli Subaylar Derneği Genel Başkanı Rıza Küçükoğlu, Türk Mühendisler Birliği Derneği Genel Başkanı Bülent Gürsoy, ODTÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu üyelerini kabul etti.

Alınan bilgilere göre, Sezer ziyaretlerde cumhurbaşkanını halkın seçmesi başta olmak üzere Anayasa'da çok sayıda değişiklik öngören ve onay için masasında bekleyen Anayasa değişiklik paketinin ?sandığa yetişmeyeceği'ni belirtti. Cumhurbaşkanını halkın seçmesine ?zamanlama' açısından sıcak bakmadığını yineleyen Sezer, ?sistem değişikliği doğuracak bu düzenlemenin bu haliyle çıkması halinde, devlette ikilik yaratacağı, gücünü halktan almış cumhurbaşkanının iktidarı paylaşmasının kaçınılmaz olduğu' değerlendirmesinde bulundu.

Sezer cumhurbaşkanının 5 yıllığına seçilmesi yönündeki değişiklik teklifine sıcak yaklaşırken ?5+5' formülünün ikinci kez seçilmek isteyenlerde popülist tavırlara neden olabileceğine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı'nın cumhuriyet mitinglerine de tam desteğini yenilediği belirtildi. Cumhurbaşkanı Sezer, zaman zaman muhalif çıkışlarıyla dikkat çeken AK Partili Ertuğrul Yalçınbayır'ı da kabul etti. Yalçınbayır ?Özel bir görüşmeydi. Gündemdeki konuları konuşmadık' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber