'Yönetime el koyulmuştur' emrine 'emredersiniz' yanıtı

Dönemin 1. İstihbarat Analiz ve Değerlendirme Daire Başkanlığı yapan ve sicil amiri olan Sinan Sürer'in, "Ataşeler" isimli WhatsApp grubu üzerinden 15 Temmuz'da saat 21.40'ta, "Arkadaşlar TSK yönetime el koymuştur. Bunu tüm muhataplarına derhal iletin" şeklinde talimat verdiği ve bunu "Emredersiniz" şeklinde cevapladı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 08 Haziran 2018 08:25, Son Güncelleme : 08 Haziran 2018 08:48
'Yönetime el koyulmuştur' emrine 'emredersiniz' yanıtı

Darbe girişiminin yaşandığı gece görevli olduğu Paris Büyükelçiliğinde olağan dışı bir durum olmadığını öne süren Ulaş, "Olay günü askeri ataşesi olduğum büyükelçiliğin çalışanlarıyla, Türkiye'de yaşananları televizyondan takip ettim. Sabah saatlerine kadar oradaki personelle birlikteydik" diye konuştu.

'EMREDERSİNİZ' CEVABI

Dönemin 1. İstihbarat Analiz ve Değerlendirme Daire Başkanlığı yapan ve sicil amiri olan Sinan Sürer'in, "Ataşeler" isimli WhatsApp grubu üzerinden 15 Temmuz'da saat 21.40'ta, "Arkadaşlar TSK yönetime el koymuştur. Bunu tüm muhataplarına derhal iletin" şeklinde talimat verdiği ve bunu "Emredersiniz" şeklinde cevapladığı hatırlatılan sanık Emin Ali Ulaş, gelen mesajı askeri refleks olarak cevapladığını, bunun darbeyi desteklediği anlamına gelemeyeceğini iddia etti. Savunmaların ardından ara kararını açıklayan heyet, sanığın adli kontrol yükümlülüğünün devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber