Kalite ödülü iki devlet okuluna

Kaynak : Referans
Haber Giriş : 25 Mayıs 2007 09:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Türkiye Kalite Derneği'nin (KalDer) "Ulusal Kalite Ödül"ünü kamu kategorisinde kıt kaynaklarla kaliteyi yakalamayı başaran İstanbul Erenköy İlköğretim Okulu ve Eskişehir Avukat Mail Büyükerman Anaokulu kazandı. KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, "Ödül kazanan iki kamu eğitim kurumumuzun da sınırlı kaynakları vardı. Bunu bahane etmeden kaliteye gerekli önemi verdiler" dedi.

KalDer ve Cumhurbaşkanlığı tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen kamu kategorisinde "Ulusal Kalite Ödülleri", dün sahiplerini buldu. Bu yıl Antalya Koleji, MEB Erenköy İlköğretim Okulu, MEB Özel Kültür Lisesi, MEB Avukat Mail Büyükerman Anaokulu'nun başvurduğu Kamu Kategorisinde Ulusal Kalite Başarı Ödülü'nü İstanbul Erenköy İlköğretim Okulu ve Eskişehir Avukat Mail Büyükerman Anaokulu kazandı. İstanbul Erenköy İlköğretim Okulu ve Eskişehir Avukat Mail Büyükerman Anaokulu ödüllerini, KalDer tarafından "Kamu Yönetiminde Yenilikçilik ve Yaratıcılık" ana teması ile dün düzenlenen 8'inci Kamu Kalite Sempozyumu'nda, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu'ndan aldı.

Hiperaktiflere özel sınıf

Ödül kazanan iki kamu okulunun sınırlı kaynaklarını bahane etmeden kaliteye gerekli önemi verdiklerini belirten Çetin Nuhoğlu, "İki devlet okulu kaliteye verdikleri önemi taçlandırdı" dedi.

İstanbul Erenköy İlköğretim Okulu'nda, hiperaktif ve benzer öğrencilerin okul hayatına uyumu için 'kaynaştırma sınıfı'nda özel eğitimler verildiğini belirten Nuhoğlu, "Bu eğitim ile öğrenciler okula daha rahat uyum sağlıyor. Bu okulumuzda çalışan memnuniyetinin yüzde 84, öğrenci memnuniyetinin yüzde 83, veli memnuniyetinin de yüzde 86 olduğu tespit edildi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber