Bakan Çelik'ten Özalcılara veryansın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneğinin orta öğretim öğrencileri arasında düzenlediği ''Turgut Özal ve Değişim'' konulu kompozisyon yarışmasının ödül töreni MEB Şura Salonu'nda yapıldı.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, Ödül töreninde yaptığı konuşmada, ''değerli insanlar dünyadan ayrılsalar bile değerlerinin azalmayacağını, gömülü defineler gibi değerini muhafaza edeceğini'' ifade ederek, Turgut Özal'ın ''hem değerli hem de önemli bir insan olarak toplumun hafızasında yerini aldığını'' kaydetti.

''Biz sahip olduğumuz kıymetleri hayattayken idrak etmekte zorlanıyoruz'' diyen Çelik, Özal yaşarken ''özellikle elitistlerin onu yerden yere vurduğunu'' söyledi. Özal'ı anlamayanların onu ''delilikle, aykırılıkla'' suçladığını anlatan Çelik, ''O hayallerini hatıralarının önününe geçiren bir insandı. Hayatın dinamik olduğunu biliyordu. Değişime inanıyordu. Değişmeyenlerin ölüler ve deliler olduğunu biliyordu. İletişim konusunda Türkiye'ye çağ atlattı'' diye konuştu.

-''HALKIN DEĞERLERİNİ PAYLAŞAN LİDER''-

Bakan Çelik, Özal'ın halkın değerleriyle ''savaşmayan'', halkın değerlerini ''paylaşan'' bir lider olduğunu vurgulayarak, ''İşte işin sırrı buydu. Özal'ın siyasi varisi olduğunu söyleyenlerin tarzına, tavrına, duruşuna sadece teessüf ediyorum. Özal misyonuna sahip olmak demek; haktan, hukuktan, milleten ve millet iradesinden yana olmak demektir'' dedi.

Özal'ı çocukların ''Tonton amca'' diye sevdiğini hatırlatarak, ''Hatırası önünde saygıyla eğildiğini'' kaydetti. Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Başkanı Emin Başer de konuşmasında, Derneğin çalışmaları hakkında bilgi vererek, Turgut Özal'ın düşüncelerini yeni nesillere aktarmak amacıyla çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını bildirdi.

Başer, yarışmaya 19 ilden 235 kompozisyonun gönderildiğini kaydetti. Yarışmada, birinciliği Gemlik Celal Bayar Anadolu Lisesinden Özlem Aris, ikinciliği Denizli Üçler Anadolu Lisesinden Fikret Baykalı, üçüncülüğü de Yalova Çiftlikköy Atatürk Anadolu Lisesinden Hande Palaşoğlu aldı. Kütahya Özel Konuralp Lisesinden Ayşe Taş ve Patnos Lisesi'nden Burak Rahat'a jüri özel ödülü verildi. Öğrencilere ödüllerini Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik verdi.

Dernek Başkanı Başer de Milli Eğitim Bakanı Çelik'e Ödül törenine katılımı nedeniyle plaket ve Turgut Özal'ın çerçevelenmiş bir resmini sundu. Bakan Çelik, Turgut Özal'ın resmini alırken çocuklarımız adına ''tonton amcalarını yanaklarından öpüyorum'' diyerek resmi öptü. Törene, Turgut Özal Türkmen Lisesi ve Arnavutluk Turgut Özal Koleji öğrencileri de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber