Bakan Ziya Selçuk, mazeret tayinlerinde ne yapmalı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, mazeret tayinlerinde yerleşemeyen öğretmenler için 11 gündür hiçbir açıklama yapmıyor ama bu doğru bir strateji değildir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 28 Ağustos 2018 18:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Bakan Ziya Selçuk, mazeret tayinlerinde ne yapmalı?

MEB, 17 Ağustos'ta mazeret tayinlerini açıklamıştı. Ancak herzaman olduğu gibi kaç kişinin tercihlerine yerleştiği kaç kişinin yerleşemediğine dair sayısal bilgiler yine yayınlanmadı. Bir MEB klasiği olduğu için bu detayı es geçiyoruz.

17 Ağustos'tan bu yana, hizmet puanı yetersiz olduğu için nakil talebi karşılanmayan öğretmenler, mensubu bulundukları Bakanlığın, geçmiş yıllardaki gibi sorunlarını çözmesini talep etmektedir.

Ancak ilk konuşmasında "içinizden biriyim" diyerek gönüllerde taht kuran Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, norm fazlası ataması yapmamak için bu taleplere kayıtsız kalmaktadır.

Oysaki tüm öğretmenler uzun yıllardır bu durumda ya il emrine ya da ilçe emrine atanmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2013 yılından bu yana il dışı ataması yapıp sonra iptal hakkı vererek, 2. il dışı sözü vererek, mazeret tayini ataması yapıp iptal hakkı vererek, yer değiştirme işlemlerinde verimliliği bütünüyle etkilemiştir. Sadece son 5 yılda il dışı atamalarında yüzde 40'lara varan bir iptal olduğu belirtilmektedir. Bu yüksek oranda son yıllardaki belirtilen popülist işlemlerin etkisi oldukça büyüktür.

Diğer taraftan, Memurlar.net olarak ulaştığımız bilgilere göre, Bakan Selçuk, norm fazlası oluşacağı için, bu atamaları yapmak istememektedir.

Fakat Sayın Bakan bu noktada farklı bir yöntemi tercih etmelidir. Ortada, birbuçuk yıllık Ömer Dinçer dönemi hariç, 15 yıllık bir uygulama bulunmaktadır. Dolaysıyla haklı bir beklenti oluşmuştur.

Bakan Selçuk'un en azından bu dönem için sorunu çözmesi, bundan sonraki dönemlerde ise öğretmenleri ikna edecek bir açıklama ve stratejiyle kendi dönemindeki uygulamayı açıklaması gerekmektedir.

Sessiz kalmakla sorunu çözmez sadece halı altına süpürmüş olursunuz. Sorun orada durur.

Kalpler kırılmaya başlar, Bakan hakkındaki olumlu beklentiler azalır.

"Sizden biriyim"söyleminin içi boş bir retorik olduğu düşünülür.

Memurlar.net olarak, Sayın Bakanın güzel şeyler yapacağına inanıyoruz. Ve daha yolun başında yeni bir Ömer Dinçer görüntüsü verilmesinin, doğru olmayacağını hatırlatmak istiyoruz.

Takdir Sayın Bakanındır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber