Sağlık-İş: Siyasi partiler sendikacıları dışladı

Haber Giriş : 06 Haziran 2007 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Sağlık-İş) Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, siyasi partilerin listelerini hazırlarken işveren kesimine yoğun bir şekilde yer verdiklerini, buna karşın sendikacıları dışladıklarını savundu.

Mustafa Başoğlu yaptığı yazılı açıklamada, siyasi partilerin geçmişte sendikacıları listelerine koyabilmek için Türk-İş üzerine yoğun baskı yaptıklarını belirtti. Başoğlu, zaman içinde bu anlayışın giderek daraldığını ve 22 Temmuz'da yapılacak seçimlerde siyasi partilerin çoğunun sendikacıları listeye almadığını kaydetti. Partilerin işveren kesiminden çok sayıda adaya listelerinde yer verdiklerini belirten Başoğlu, ?Böyle bir uygulama doğru değildir. TBMM'de sermaye temsil edilirken emeğin de temsil edilmesi ve böylece bir denge kurulması gerekir? dedi.

Başoğlu, bu durumun demokrasinin geleceği bakımından büyük zararları olacağına inandığını belirterek, ?Siyasi partilerimizin demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğu gibi başta sendikalar olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının da demokrasinin korunup güçlenmesinde büyük etkileri vardır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber