DP Teşkilat Başkanı Yavuz: Adaylıktan çekiliyorum

Haber Giriş : 06 Haziran 2007 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DP Teşkilat Başkanı Mümtaz Yavuz, hakkında basında yer alan iddialara yanıt verdi. İl ve ilçe başkanlarından bu süreçte aday olmamaları konusunda fedakarlık istediğini belirterek kendisinin de aday olmadığını açıkladı. Partideki görevinin ve mücadelesinin süreceğini belirterek aday belirlenme süreciyle ilgili hakkındaki iddialara ?Dilin kemiği yok. Ağız torba değil, önemli olan ispat? şeklinde yanıt verdi.

DP Teşkilat Başkanı Mümtaz Yavuz partisinin genel merkezinde düzenldiği basın toplantısında hem hakkındaki iddialara yanıt verdi hem de aday belirleme süreci konusunda açıklamalarda bulundu. ?Kökümüz, kökenimiz olan Demokrat Partiye dönmek için büyük mücadeleler verdik? diyen Yavuz, birleşme yönünde sürenin çok kısa olduğunu ve bazı problemleri çözemediklerini söyledi. Birleşme konusunda inancını kaybetmediğini, merkez sağın varolması gerektiğini ifade eden Yavuz, aday belirleme sürecine ilişkinse şunları söyledi:

"Teşkilat Başkanı olarak innıyorum ki şu ana kadar açıklanmış listelerin en iyisini DP yaptı. Uzun süredir mücadele veren dava arkadaşlarımız listede yer almamış olabilir, üzüntüsünü yaşıyorum. Tüm arkadaşlarımın hakkıydı ama yaşadığımız süreç herkesin fedakarlık yapmasını gerektiriyordu. Ben de teşkilat başkanı olarak il, ilçe ve belde başkanı arkadaşlarımdan bu fedakarlığı istedim. Bunu parti adına, Cumhuriyet adına istedim. Bir çok teşkilat mensubunu aday yapamayan teşkilat başkanın yapması gereken bir tek doğru vardı. Aday olmaması. Ne YSK ne de partide herhangi bir müracatım yok, aday değilim. Partinin teşkilat başkanıyım, mücadelemi sürdüreceğim. Partime hizmet genel başkanıma sadakat anlayışı içinde, aday olmadan verilecek tüm mücadeleyi vereceğim."

İDDİASI OLAN ISPATLASIN

Bugün gazetelerde yer alan aday belirleme sürecindeki rolüyle ilgili iddialar konusunda ise Yavuz, iddia sahiplerini ıspata çağırdı. Dört buçuk yıldır başkanlık divanında görev yaptığı, Bahattin Şeker'i çok sevdiğini ve sevmeye devam edeceğini ifade eden Yavuz, "Kırgınlıklar olur, kardeşler arasında da, baba oğul arasında da olur" dedi. Yavuz, iddialara "Dilin kemiği yok, ağız torba değil, önemli olan ispat" diye yanıt verdi.

ANAVATAN'LA İTTİFAK OLABİLİR

Yavuz, basın toplantısında bir soru üzerine Anavatan Partisi ile ittifak için müsait bir süreç olduğunu belirterek Ağar ile Mumcu arasında şu ana kadar bir görüşme olup olmadığını bilmediğini söyledi.

TEŞKİLAT MENSUBUNDAN TEPKİ

Yavuz'un basın toplantısının devam ettiği sıralarda Ayhan Çörtük isimli bir teşkilat mensubu, teşkilat başkanının açıklamalarına tepki gösterdi. Basın toplantısı salonunda ayağa kalkarak, "Biz tabanız, bırakın! Bir tane Ankara'nın evladı gelip listeye girmedi. Biz 10 bin insana ne diyeceğiz" şeklinde tepki gösteren Çörtük, görevliler tarafından salondan çıkarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber