Yanlışlıkla erken emekli edildi, gelen cezayla şok oldu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Haziran 2007 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zafer TOKUS/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)

ADAPAZARI Erenler Sanayi Sitesi'nde yedek parçacılık yapan ve isteğe bağlı sigortalı olan 62 yaşındaki İdris Çapa, yanlışla erken emekli edilmesinin bedelini ağır ödedi. Emekli olduktan bir yıl sonra hatasının farkına varan SSK, ödediği toplam 4 bin 22 YTL maaşa karşılık, Çapa'dan faiziyle birlikte yaklaşık 15 bin YTL talep etti. İdris Çapa ?Benim hatam değil ki, kurumun hatası. Bir memurun hatasının cezasını niye ben çekeyim'' diyerek tepki gösterdi.

Adapazarı'nda yedek parçacılık yapan İdris Çapa, 1971 yılında Bağ-Kur'lu olduğunu belirterek yaşadıklarını şöyle anlattı:

?1971 yılında Bağ-Kur'lu olarak sosyal güvenlikten yararlandım. Son yıllarımda SSK'dan isteğe bağlı olarak da prim yatırdım. 2000 yılının şubat ayında da SSK Adapazarı şubesine gittim. Buradaki görevli, süremin dolduğunu ve emekli olabileceğimi söyledi. Ben de kabul ettim ve emekli oldum. Maaş bağlandı. Ancak 2001 yılında yani 13 ay sonra SSK, benim Bağ-Kur sigortalılığım devam ettiği gerekçesiyle emekliliğimi iptal etti. Benden ödediği 13 aylık maaş tutarı olan 4 bin 22 YTL'yi faiziyle birlikte istedi. Kabul etmedim. Dava açtım. 2 sene kadar dava sürdü. Davayı da kaybettim. Bunun üzerine Bağ-Kur sigortalılığımı kapattım. İkinci kez emekli oldum. Ancak SSK benden ödediği maaş tutarını faiziyle birlikte geri istedi. Yaklaşık 15 bin YTL tutan bu parayı ödeyemiyorum. icra takibi başlattılar. Bir memurun hatasını ben niye ödeyeyim'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber