Osmangazi'de hem vatandaş hem Devlet dolandırılıyor

Osmangazi Köprüsü'nde şikayetler bitmiyor. İddialara göre: 1. "Sistem çalışmıyor" denilerek alınan nakit kayıtlara girmiyor, böylece devletin taahhüt ettiği araç kotası düşük gösteriliyor. 2. HGS ya da OGS'de bakiye yoksa, "Sonra ödersiniz" denilerek 5 kat ceza kesilmesinin yolu açılıyor. 3. HGS'den geçtikten sonra "yetersiz bakiye" denilerek bir de nakit alınıyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 12 Kasım 2018 08:35, Son Güncelleme : 12 Kasım 2018 09:24
Osmangazi'de hem vatandaş hem Devlet dolandırılıyor

İzmit Körfezi'nin gerdanlığı olarak nitelendirilen Osmangazi Köprüsü'nde Hızlı Geçis Sistemi (HGS) çilesi yaşanıyor. Köprüyü kullanan lüks araç sahipleri, HGS bakiyeleri yeterli olmasına rağmen gişelerde kendilerinden nakit ücret talep edilmesinden yakındı. Bu yolla hem vatandaşların, hem de devletin dolandırıldığı öne sürüldü.

Türkiye'nin 2023 hedefleri kapsamında hayata geçirdiği dev projelerden biri olan İzmit Körfezi'nin gerdanlığı Osmangazi Köprüsü'nde şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. İddiaya göre, "sistem çalışmıyor" denilerek alınan nakit kayıtlara girmiyor. Böylece devletin taahhüt ettiği araç kotası düşük gösteriliyor. Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ya da Otomatik Geçiş Sistemi'nde (OGS) bakiye yoksa "sonra ödersiniz" denilerek 5 kat ceza kesilmesinin yolu açılıyor. HGS'den geçtikten sonra ise "bakiye yetersiz" denilerek bir de nakit ücret alınıyor.

HEDEF LÜKS ARAÇLAR

Daha önce HGS sistemlerinin çalışmadığı için kendilerinden nakit para istendiğinden yakınan vatandaşlara bu defa lüks araç sahipleri de katıldı. Köprüyü kullanan bu sürücüler, HGS bakiyeleri dolu olmasına rağmen bariyerlerin açılmadığını, kendilerine gişe görevlilerince nakit para karşılığında geçiş izni verildiğini savundu.

YAŞANAN İLK KRİZ DEĞİL

Geçmiş dönemde, Osmangazi Köprüsü'nde sistem arızası gerekçesiyle kendilerinden nakit para ya da kredi kartı istendiğini belirten sürücüler, sosyal medya aracılığıyla, "HGS olmasına rağmen bizden nakit para isteniyor" diyerek uygulamayı eleştirmişti. Tepkiler üzerine Osmangazi Köprüsü'nü işleten Otoyol A.Ş. yetkilileri ise her şeyi tespit eden sistemin, insan hatasına asla izin vermeyecek bir donanımda olduğunu açıklamıştı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri de sürücülerin banka provizyonundan kaynaklı bir problem yaşadığı bilgisini paylaşmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber