Metin Akpınar polis eşliğinde adliyede

Sanatçı Metin Akpınar, ifade vermek için polis eşliğinde adliyeye götürüldü

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Aralık 2018 10:08, Son Güncelleme : 24 Aralık 2018 11:50

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, katıldıkları televizyon programında "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak hakaret içerikli sözler söyleyip darbe ve ölüm tehdidinde bulundukları" gerekçesiyle oyuncu Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlattı. Başsavcısı İsmail Uçar'ın talimatıyla başlatılan soruşturmada, iki sanatçının Halk TV'de iç savaş ve darbe çağrısında bulunmasına yönelik sözlerinin incelenecek.

Progamdaki konuşmasında AK Parti tabanını 'Artarak çoğalan bir gergedan virüsü' diye tanımlayan Akpınar, "Bunların karşısında ancak insan olarak, insanlığımıza sahip çıkarak saf dışı etmek zorundayız.

Başka çaremiz yok. Aksi halde bırakın sokakta hak aramayı, iç savaşa kadar gideriz. Bu kutuplaşma ve karmaşadan kurtulmamızın tek çaresi demokrasidir.

O noktaya ulaşabilirsek kavga gürültü olmadan bu işin içinden çıkarız.

Ulaşamazsak ise belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler" ifadelerini kullanmıştı.

Akpınar, "Mustafa Kemal dışında kim Rusya'ya döndüyse iktidardan gitti. Adnan Menderes randevu aldı, ihtilal oldu. Süleyman Demirel aynı şekilde kuzeye döndüğü zaman ihtilal oldu. Bakalım darısı kimin başına" demişti.

Yaptığı bu açıklamalar nedeniyle sanatçı Metin Akpınar hakkında savcılık soruşturma başlatmıştı.

Sabah saatlerinde ise Akpınar, ifade vermek için polis eşliğinde adliyeye götürüldü.

Savcılık, Akpınar ve Gezen'e ilişkin açıklama yaptı Metin Akpınar: Cumhurbaşkanını hedef almadım

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber