26/06/2007 nin Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2007 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)'nun Cambridge Enerji Kaynakları Ortakları (CERA) ile ortaklaşa düzenlediği enerji konferansları dizisinin onuncusu, "Doğu Batıyla Buluşuyor" ismiyle İstanbul'da başlıyor.

- Konferansa, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de katılacak.

2- Cumhurbaşkanı Sezer ve eşi, Cumhurbaşkanlığı Tarabya Tesisleri'nde, Portekiz eski Cumhurbaşkanı Jorge Sampaio onuruna yemek verecek, İzlanda Cumhurbaşkanı Olafur Ragnar Grimsson ve eşi Dorrit Moussaieff ile görüşecek.

- Sezer, İstanbul'dan Ankara'ya dönecek.

3- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince Niğde ve Aksaray'da düzenlenen mitinglere katılacak.

- TOKİ'nin anahtar teslimi ve toplu açılış törenlerinde de bulunacak olan Erdoğan, Niğde ve Aksaray'da valilikleri ziyaret edecek.

4- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İzmir'de...

- İzmir Adnan Menderes Havaalanı'nda partililer tarafından karşılanacak Baykal, Karşıyaka Belediyesi'nin hizmet binası açılış töreninin ardından, Bornova metro hattı temel atma törenine katılacak.

- Baykal, çevre yolu Bornova-Buca bağlantı yolunun açılış töreninden sonra, partisi tarafından İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde düzenlenen milletvekili aday tanıtım toplantısında konuşacak.

5- AB ile istatistik ve mali kontrol fasıllarında müzakereler, Brüksel'de düzenlenecek Hükümetler Arası Konferans'la (HAK) açılacak.

- Konferansa, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan katılıyor.

6- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türk-İş yöneticileriyle kamu kesimi toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin 4. turunda Başbakanlık Merkez Bina'da bir araya gelecek.

7- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Mersin'in Tarsus ilçesinde ziyaret ve incelemelerde bulunacak, seçim çalışması yapacak.

8- Adalet Bakanı Fahri Kasırga, Konya'da incelemelerde bulunacak.

9- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bakanlığıyla Tohum Otizm Vakfı arasındaki "Otizmli Çocukların Eğitiminde İşbirliği Projesi" protokolünün İstanbul'daki imza törenine katılacak.

10- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, İzmir Valisi Cahit Kıraç, ticaret borsası ve esnaf odaları birliğini ziyaret edecek.

- Coşkun, Tariş Birliği ziyaretinin ardından, İzmir Ticaret Odası'nın meclis toplantısına katılacak.

11- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, Eskişehir'de...

- Unatıkan ve Yılmaz, Eskişehir Valiliği'nde basın toplantısı düzenleyecek, Türk-İş'e bağlı Demiryol-İş Sendikası Eskişehir Şubesi'ni ziyaret edecek, TÜLOMSAŞ'da, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'ın da katılımıyla düzenlenen hızlı tren projesiyle ilgili toplantıda bulunacaklar.

12- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Ankara'da, Avrupa Çevre Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Lars-Erik Liljelund ve ajans genel müdürü Jacqueline McGlad'ı kabul edecek.

13- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Aydın"da...

- Koç, Karacasu Belediyesi'nin yeni hizmet binasının açılışına katılacak.

- Karacasu'daki Kalamos tekstil fabrikasının açılışını yapacak Koç, KÖYDES Projesi kapsamında yaptırılan Karacasu'nun Nargedik, Yeşilköy, Dedeler ve Hacıhıdırlar köylerinin 1. kat asfalt açılışları ile Çamköy içme suyu açılışında da bulunacak.

14- Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Genel Kurul toplantıları, Fransa'nın Strasbourg kentinde sürüyor.

- CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan'ın raportörlüğünü yaptığı "Reklamlarda Kadının Görüntüsü" konulu rapor ve buna bağlı tavsiye karar tasarısı, AKPM Genel Kurulu'nda tartışılarak oylanacak.

15- Hazine, biri 20 ay vadeli YTL cinsi iskontolu tahvil, diğeri de 7 yıl vadeli YTL cinsi değişken kuponlu tahvil olmak üzere 2 ihale birden yapacak.

16- Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, Ankara'da su sorunu konusunda basın toplantısı düzenliyor.

17- Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ev sahipliğinde "Farklı Ülkelerdeki Finansal İstikrarın Güçlendirilmesinde Mevduat Sigortacılığının Rolü" konulu konferans, İstanbul'da başlayacak.

18- RTÜK ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliğiyle yaşama geçirilen

"Medya Okuryazarlığı Projesi" kapsamında ders verecek öğretmenlerin eğitimine yönelik eğitici semineri, Ankara'da törenle başlıyor.

19- Emniyet Genel Müdürlüğü'nde, madde kullanımına karşı etkin mücadele amacıyla çekilen 5 adet spot film basına tanıtılacak.

20- KEİ Karadeniz Ring Otoyolu Tır Kervanı Projesi'nin film galası İstanbul'da gerçekleştirilecek.

21- Makedonya'nın Ankara Büyükelçisi Melpomeni Korneti, Trabzon Valisi Nuri Okutan ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret edecek.

22- Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin olağan meclis toplantısı bugün yapılacak.

23- Maaş promosyonlarında tercihli sistem...

- Kamudaki maaş promosyonlarında uygulama birliği sağlayacak genelge taslağına göre maaşların yatacağı bankaların seçimi ve promosyonlar, memur temsilcilerinin de içinde yer alacağı özel komisyonlar tarafından yapılacak.

- Maaş promosyonlarının dağıtımını da komisyonlar üstlenecek.

24- Turist kılığında vergi denetmenleri...

- İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı, Dikili'den Çeşme'ye kadar olan bölgedeki turizme yönelik çalışan tüm işletmelerde 1 Temmuz tarihinden itibaren vergi denetimi başlatacak.

- Vergi Dairesi Gelir İdaresi Grup Müdürü Yılmaz Çakan: "Otel, motel ve tatil köylerinin yanı sıra, evlerini pansiyon olarak kullananlara yönelik denetimlerimiz de olacak."

- "134 kişilik ekibimiz var, yabancı dil de biliyorlar, müşteri kılığında dolaşıyor olabilirler."

25- Futbol Federasyonu Olağan Mali Genel Kurulu, Ankara'da toplanıyor.

26- Sezonun 3. "Grand Slam" mücadelesi olan 125. Wimbledon Tenis Turnuvası, İngiltere'nin başkenti Londra'da, tek erkekler ve tek bayanlar 1. tur maçlarıyla sürüyor.

27- Futbolda yeni sezona doğru...

- Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı yapacak.

- Galatasaray'ın yeni transferi Lincoln, sağlık kontrolünden geçtikten sonra Florya Metin Oktay Tesisleri'nde resmi sözleşme imzalayacak.

28- Fenerbahçe Ülker'in oyuncusu Ömer Onan'ın milli takım sevinci...

- Onan: "Sağlıklı olduğum sürece her zaman milli takıma yararlı olmaya çalışırım."

- "Avrupa Şampiyonası'nda ilk 5'te yer almak bence başarıdır"

- "Tanjeviç ile Fenerbahçe Ülker'de adaptasyon dönemi olacak ama kaliteli oyunculardan kuruluyuz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber